YouTube va şterge videoclipurile care susţin că există o legătură între pandemia COVID-19 şi 5G

YouTube va şterge videoclipurile care susţin că există o legătură între pandemia COVID-19 şi 5G

Teoriile conspirative cu privire la epidemia noului coronavirus au devenit din ce în ce mai populare şi au condus unele persoane la acţiuni radicale, precum incendierea turnurilor de antene 5G în Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este motivul pentru care serviciul deţinut de Google a luat decizia de a opri dezinformarea pe platforma sa, ştergând orice videoclipuri care vor încerca să stabilească o legătură nefondată între pandemie şi tehnologia 5G.

Aceste videoclipuri vor fi întâi scoase din recomandările către utilizatori, apoi îşi vor pierde eventualele beneficii monetare şi opţiunea de a fi găsite prin bara de căutare, urmând ca, în ultimă instanţă, să fie şi eliminate de pe site.

Decizia vine la puţin timp după ce un material al celor de la Guardian scria că secretarul culturii al Marii Britanii, Oliver Dowden, a vorbit cu reprezentanţi ai Facebook, Twitter şi YouTube, în încercarea de a convinge cele trei platforme să elimine materialele care susţin teorii ale conspiraţiei.

Abordarea YouTube tratează problema imediată, însă nu adresează complet dificultăţile pe termen lung care vor urma în cazul în care conspiraţiile anti-5G iau amploare, arată Engadget. În continuare nu există dovezi care să susţină faptul că tehnologia 5G ar avea o legătură cu epidemia de coronavirus sau orice alte teorii ale conspiraţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: