Warner Bros, dat în judecată pentru drepturi de autor asupra Nyan Cat

Warner Bros, dat în judecată pentru drepturi de autor asupra Nyan Cat

Nyan Cat FOTO repo.openpandora.org

Warner Bros urmează să fie judecat în instanţă pentru folosirea neautorizată a două pisici care au atins celebritatea pe internet: Nyan cat şi Keyboard cat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Clipuri video în care apăreau cele două pisici au adus zeci de miilioane de vizualizări de când au fost încărcate pe internet în 2011, respectiv 2007.

Plângerea relevă faptul că pisicile au fost utilizate fără permisiune în „Scribblenauts“, o serie de jocuri accesibile pe diferite platforme, potrivit „BBC News“.

Nici dezvoltătorul jocului şi nici Warner Bros nu au oferit vreo declaraţie în legătură cu subiectul.

Keyboard cata fost parţial creat în 1984 de Charles Schmidt, atunci când şi-a filmat pisica „alintată Fatso cântând la pian. Două decenii mai târziu, a fost adăugată o coloană sonoră, iar clipul a fost urcat pe YouTube. 

Utilizatorii de internet făceau des referire la „Keyboard cat“ atunci când comentau despre personaje din alte videoclipuri.

„Nyan cat“, creat de Christopher Torres, este descris în documentul plângerii drept „un personaj care are faţa unei pisici şi un corp dreptunghiular cu buline roz, care zboară de-a lungul ecranului, lăsând în urmă un curcubeu aprins“.

Un clip care înfăţişa pisica, pe fundalul unei melodii pop din Japonia, s-a clasat pe locul cinci în topul celor mai vizualizate videoclipuri pe YouTube în 2011.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările