Un automobil de lux, în valoare de peste 100.000 de dolari, a fost cumpărat cu Bitcoin

Un automobil de lux, în valoare de peste 100.000 de dolari, a fost cumpărat cu Bitcoin

Un automobil de lux, în valoare de peste 100.000 de dolari, a fost cumpărat cu Bitcoin. FOTO: Teslamotors.com

O tranzacţie în premieră cu monede digitale Bitcoin a avut loc de curând în Florida, Statele Unite, acolo unde un bărbat a cumpărat o maşină de lux cu ajutorul celebrelor monede virtuale, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cumpărătorul a devenit fericitul posesor al unui automobil Tesla Model S după ce a plătit 91,4 monede digitale Bitcoin, adică echivalentul a peste 100.000 de dolari.

Înainte de tranzacţie, americanul a dorit să verifice dacă poate folosi monede virtuale. Şi pentru el a fost o surpriză să i se confirme că plata cu monede virtuale Bitcoin îi este acceptată.

„Este adevărat. Sistemul de plată electronic prin monede Bitcoin a fost folosit pentru a vinde un model Tesla”, au declarat reprezentanţii companiei.

Cumpărătorul, care a dorit să rămână anonim, a cumparat un model de top Tesla Model S, în valoare de 103.000 de dolari, echivalentul a 91,4 monede Bitcoin.

După tranzacţie, cel putin 10 noi apeluri au fost primite la firmă din partea celor care ar dori să cumpere un automobil cu monede Bitcoin.

În prezent, o monedă virtuală Bitcoin valorează peste 1.000 de dolari.


Citeşte şi:

Istoria se scrie azi: bitcoinul întrece aurul

După ce a trecut de 1.000 de dolari, moneda virtuală bitcoin a trecut de preţul aurului pentru o scurtă perioadă de timp în momentul tranzacţionării. E un moment simbolic pentru o monedă virtuală care a explodat anul acesta.
 
 
Dacă era să te întrebi, în urmă cu câţiva ani, ce îţi poţi cumpăra cu un bitcoin, răspunsul ar fi fost „mai nimic“. Dacă ar fi să pui aceeaşi întrebare acum, răspunsurile ar varia de la „un laptop de ultimă generaţie“ până la „educaţia pe un an“.
 
Conform declaraţiilor lui Elon Musk, CEO-ul Tesla, compania americană doreşte atingerea unui număr impresionant de automobile comercializate până în 2015: 10.000 de unităţi electrice.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: