Samsung şi IBM au anunţat o platformă comună, care va permite companiilor să monitorizeze în timp real semnele vitale ale angajaţilor

Samsung
şi IBM au anunţat o platformă comună, care va permite companiilor să monitorizeze în timp real semnele
vitale ale angajaţilor

FOTO Shutterstock

Samsung şi IBM au anunţat azi, 31 octombrie, în cadrul conferinţei Samsung Developer o platformă comună care înglobează capabilităţile IBM Cloud, capabilităţi ce au la bază inteligenţa artificială şi ofertele mobile Samsung.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prima oară, inovaţiile în cloud ale IBM şi ecosistemul Galaxy de la Samsung, incluzând aici tablete, smartphone-urile şi ceasurile Galaxy vor începe să lucreze împreună. Platforma este gândită cu scopul de a îmbunătăţi mediul de lucru pentru poliţişti, pompieri, paramedici etc.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii, aproape 3 milioane de decese au loc în fiecare an din cauza accidentelor de muncă. Guvernele şi companiile simt nevoia din ce în ce mai mare să gândească sisteme care să protejeze angajaţii care lucrează în condiţii de stres ridicat.  

Bazată pe IBM Cloud, noua platformă va permite clienţilor să monitorizeze în timp real semnele vitale ale angajaţilor, inclusiv frecvenţa cardiacă şi activitatea fizică, pentru a determina dacă respectivele persoane au nevoie de ajutor.

De exemplu, având ceasuri Samsung, cu senzori biometrici şi smartphone-uri Galaxy compatibile 5G, conectate la platformă, companiile vor putea accesa indici de siguranţă în timp real. Platforma urmăreşte în mod constant semnele vitale, precum şi alţi indicatori cheie, şi avertizează instant managerii dacă intervine orice fel de schimbare în aceste date, schimbare care poate însemna că utilizatorul este în pericol sau suferă de un atac de cord, extenuare din cauza căldurii sau orice alt element susceptibil de a-i pune viaţa în pericol. Platforma transmite datele managerilor în aşa fel încât aceştia să poate lua decizii cât mai repede şi eficient în caz de urgenţe.

Pe această nouă platformă, dispozitivele Samsung Galaxy pot fi folosite aproape oriunde. Acestea pot fi personalizate pentru a rezista în medii periculoase, precum cele în care lucrează soldaţii sau cei care lucrează în condiţii meteo nefavorabile sau în condiţii de dezastre naturale.

Samsung Developer Conference reuneşte mii de dezvoltatori şi creatori pentru a explora tehnologia de astăzi şi a vizualiza ceea este posibil în viitor. Conferinţa include anunţuri în premieră, sesiuni tehnice şi networking. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: