Platforma afostodata.net lansează un nou proiect, denumit „Poveşti în jurul lumii”

Platforma afostodata.net lansează un nou proiect, denumit „Poveşti în jurul lumii”

Acest proiect va duce copiii, părinţii şi chiar profesorii în zece ţări impresionante prin cultură, istorie şi geografie: România, Italia, Rusia, China, Mexic, Australia, Germania, India, Egipt şi Brazilia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce înseamnă Poveşti în jurul lumii?

Proiectul introduce o joacă serioasă, prin intermediul unor quiz-uri, în care ascultătorii / cititorii / privitorii vor învăţa expresii şi cuvinte precum Bună ziua! sau Mulţumesc! în limbi diferite, evenimente marcante ale fiecărei ţări, locuri unice, personalităţi semnificative, legende şi tradiţii explicate pe înţelesul copiilor.

Ei vor afla, de exemplu, de ce marea e sărată sau cum au ajuns pe cer Soarele şi Luna prin intermediul poveştilor de pe site, apoi vor putea descoperi câte un quiz pe baza căruia vor aprofunda informaţiile despre fiecare loc în parte.

Tot acest parcurs digital este realizat într-un mod intuitiv, printr-o hartă interactivă pe site-ul afostodata.net, unde copiii îşi pot alege în joacă ţara preferată. Un singur click le va dezvălui atât poveşti din folclorul ţării respective, cât şi o fişă online cu informaţii, jocuri şi activităţi ce pot fi făcute acasă sau la drum.

Conţinutul publicat pe site şi în social media va fi susţinut de sesiuni săptămânale pe Zoom, în care copiii vor vorbi cu echipa A fost odată despre fiecare ţară în parte. Invitaţia va fi lansată pe paginile de Facebook A fost odata si ale partenerilor şi cu ajutorul profesorilor/părinţilor care îşi doresc activităţi antrenante pentru copii în această vară. De asemenea, la final de proiect, cei mai activi copii vor primi cufere cu poveşti care vor conţine o mulţime de elemente specifice ţărilor: hărţi, cartonaşe cu informaţii, busolă etc.

Poveşti în jurul lumii înseamnă un nou proiect de incluziune pe care afostodata.net îl dezvoltă cu şi pentru copiii cu deficienţă de auz. De peste doi ani platforma răspunde acestei nevoi, ea fiind omologată ca mijloc de învăţare de Ministerul Educaţiei şi Cercetării atât pentru copii cu deficienţe de auz şi vedere, cât şi pentru învăţământul de masă. De aceea, parte din călătorii vor fi asistate şi de un traducător autorizat de limba semnelor.

Unde găsim poveştile şi fişele de lucru?

Timp de zece săptămâni, în fiecare zi de luni, publicul va putea descoperi câte o ţară direct pe www.afostodata.net, secţiunea Poveşti în jurul lumii. Atât poveştile, cât şi quiz-urile sunt concepute pentru nivelul de înţelegere al copiilor de 6-10 ani şi conţin nu numai informaţii, ci şi idei de activităţi şi jocuri pe care cei mici le pot realiza singuri acasă.

Poveştile pot fi accesate gratuit ca stream şi ca download pe telefon, pe tabletă sau PC. În plus, conţinutul audio este disponibil şi ca Podcast în iTunes şi Spotify. Fişele de lucru vor putea fi completate direct pe site, în aproximativ 30 minute, iar copiii vor afla pe loc răspunsurile corecte, astfel încât să se poată evalua în timp real.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările