Inteligenţa Artificială va fi folosită pentru trierea imigranţilor care vor să intre în Uniunea Europeană

Inteligenţa Artificială va fi folosită pentru trierea imigranţilor care vor să intre în Uniunea Europeană

FOTO via Comisia Europeană

Ceea ce probabil ar fi sunat ca un scenariu SF în urmă cu câţiva ani, poate deveni realitate în viitorul apropiat. Criza imigranţilor cu care s-au confruntat ţările din Uniunea Europeană în urmă cu trei ani a dus la dezvoltarea unor sisteme inteligente care să ajute la trierea aestora, pentru ca ofiţerii vamali să poată analiza mai bine fiecare caz în parte.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul procesului de intrare în Uniunea Europeană, cetăţenii extracomunitari trebuie să treacă de anumite controale, care sunt desfăşurate în prezenţa ofiţerilor poliţiei de frontieră din respectivul stat membru. 

De acum încolo, însă, vameşii ar putea fi ajutaţi de platforme software care să opereze pe bază de machine learning, notează publicaţia Ubergizmo.

Noul sistem ar putea identifica mai bine eventuale riscuri de securitate, prin intermediul unor întrebări adresate direct celor care vor să pătrundă pe teritoriu european.

iBorderCtrl este numele platformei care va funcţioa ca un detector de minciuni instalat direct în punctul de trecere al frontierei.

Printre ţările interesate să adopte deja acest sistem se numără Ungaria, Letonia şi Grecia, acestea fiind o parte dintre statele care s-au confruntat cu probleme mari în ceea ce priveşte gestionarea imigranţilor. 

În ceea ce priveşte viabilitatea acestui nou sistem, rămâne de văzut cât de bine va tria potenţialii cetăţeni suspecţi, pe baza gesturilor acestora şi a tonului de vorbire.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: