IFA 2020: OPPO, parteneriat cu Qualcomm pentru a accelera dezvoltarea produselor 5G la nivel global

IFA 2020: OPPO, parteneriat cu Qualcomm pentru a accelera dezvoltarea
produselor 5G la nivel global

FOTO Shutterstock

Fondatorul şi CEO-ul OPPO, Tony Chen, a participat azi, 3 august, la ediţia specială a conferinţei virtuale IFA 2020, care are loc în Berlin şi a susţinut un discurs legat de colaborarea companiei OPPO cu Qualcomm dar şi de continuarea acestui parteneriat având în vedere dorinţa comună a ambelor părţi de a accelera dezvoltarea produselor 5G la nivel global.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada tranziţiei de la tehnologie 3G la 4G, OPPO şi Qualcomm au dezvoltat un parteneriat solid care a rezultat în lansarea multor modele de smartphone-uri foarte apreciate de către utilizatorii din întreaga lume. În acelaşi timp, cele două companii au continuat extinderea pe pieţele internaţionale pentru a oferi cele mai bune produse, servicii şi experienţe către cât mai mulţi utilizatori din diferite ţări şi regiuni.

În 2018 când tehnologia 5G era la început, OPPO a fost prima companie care s-a alăturat iniţiativei Qualcomm, „5G Pioneer Initiative”. Astfel, în mai 2018, OPPO şi Qualcomm au prezentat primul apel video 5G, acţiune care a marcat importanţa explorării viitorului 5G.

În februarie 2019, în cadrul MWC, colaborarea dintre OPPO şi Qualcomm a făcut posibil primul livestream Weibo care utiliza o reţea 5G ce rula pe un smartphone, demonstraţie care a arătat că apelurile rapide cu o latenţă scăzută şi care utilizează reţeaua 5G sunt o realitate. În aprilie 2019, OPPO a lansat versiunea 5G a gamei Reno care este echipată cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855 în Europa, devenind astfel primul smartphone 5G comercial. După aceea, OPPO a lansat mai multe modele 5G din seriile Find X şi Reno cu procesoare Qualcomm Snapdragon, oferindu-le utilizatorilor din întreaga lume cea mai inovatoare experienţă 5G, inclusiv pentru video, fotografie şi jocuri.

În 2020, parteneriatul dintre cele două companii s-a extins şi prin dezvoltarea unor routere 5G şi ceasuri smart. Cele două companii au lansat o gamă variată de produse smart echipate cu procesoarele Qualcomm Snapdragon.

Pe parcursul discursului său, Tony Chen a subliniat faptul că „5G este o direcţie fundamentală când vine vorba de drumul OPPO spre inovaţie”. OPPO va continua să menţină parteneriate strânse cu parteneri globali care au acelaşi scop şi anume, accelerarea dezvoltării produselor, a standardelor şi a tehnologiei 5G.

OPPO a înregistrat deja peste 3,000 de propuneri ce fac referinţă la standardele 3GPP ceea ce poziţionează compania ca unul dintre cele mai influenţi producători de smartphone-uri în setarea standardelor 5G. Până în iunie 2020, OPPO a patentat peste 3,100 de familii de aplicatii pentru patente şi a declarat peste 1000 patente 5G standard la Institutul European de Standardizare în Telecomunicaţii.

OPPO a lansat deja o serie de smartphone-uri 5G, printre care se numără şi seriile Find X2 şi Reno 4, care se încadrează în diverse categorii de preţ şi nevoi ale utilizatorilor. Mai mult, OPPO combină cunoştinţele din domeniul 5G, VR/AR şi IoT pentru a explora noi aplicabilităţi ale reţelelor 5G cum ar fi VR/AR-ul sau jocurile 5G în cloud, dar şi pentru a realiza noi produse precum router 5G şi OPPO Watch. Astfel, OPPO îşi propune să ofere utilizatorilor săi o experienţă completă şi integrată.

Pentru a promova şi mai mult comercializarea la nivel global şi adopţia tehnologiei 5G, 74 de operatori s-au alăturat OPPO în cadrul proiectului ”OPPO 5G Landing project” care dezvoltă tehnologii, produse şi servicii 5G. Toate aceste colaborări au ca scop oferirea celei mai bune experienţe 5G pentru consumatorii din întreaga lume.

Era conectivităţii inteligente este în plină expansiune, iar OPPO va continua să investească în domenii precum 5G, AI, AR şi big data. Având „Benfen” ca valoare principală, compania respectă întotdeauna normele şi reglementările în vigoare atunci când dezvoltă business-ul la nivel global. Mai mult, pentru a asigura cel mai bun rezultat, OPPO lucrează alături de liderii industriei care sunt interesaţi şi deschişi în privinţa inovaţiei în materie de 5G. Astfel, OPPO şi partenerii săi oferă utilizatorilor săi experienţe rapide, convenabile şi innovative şi vor colabora pentru a construi un ecosistem al conectivităţii inteligente şi incredibil de rapide.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările