Google face un bine planetei: din 2017 va folosi doar energie regenerabilă

Google face un bine planetei: din 2017 va folosi doar energie regenerabilă

Google face un pas important pe care, foarte probabil, îl vor replica mai multe companii.

Google face bani pe internet, prin reclame vândute în diverse servicii, dar pentru toate serverele şi sediile sale consumă energie. De anul viitor nu va mai fi o problemă pentru mediu.

Google, divizie a companiei Alphabet, trece din 2017 la surse de energie regenerabilă. Asta înseamnă că fermele de servere şi birourile în care lucrează aproximativ 60.000 de anagjaţi vor avea o amprentă redusă asupra planetei. Google pregăteşte mutarea încă de anul trecut, când a devenit cel mai mare cumpărător corporate de energie regenerabilă, 44% din electricitatea folosită fiind solară sau eoliană.

Odată cu amplificarea subiectului încălzirii climatice, companiile care îşi derulează afacerile online, ca Facebook, Google, chiar Microsoft, au fost acuzate că au consum mare şi contribuie la poluarea planetei. Contribuie cu circa 2% la totalul emisiilor de gaze cu efect de seră. Iar cele cu servicii online consumă mult mai ales prin centrele de date, unde sunt stocate informaţii pentru şi despre sute de milioane de utilizatori. 

„Suntem convinşi că este o decizie bună pentru business, nu de a distrage atenţia publicului prin programele pentru mediu. E şi despre a asigura preţuri avantajoase pe termen lung. Energia regenerabilă este cea mai ieftină alternativă. [Totuşi] este complicat, nu pentru toată lumea: companiile mai mici se vor lupta cu documentaţia. Noi cumpărăm energie din jurisdicţii diferite, astfel că acordurile nu funcţionează pe principiul copy-paste”, a declarat Marc Oman, responsabil de acest domeniu pentru Google.

Decizia Google vine la câteva luni după ce a anunţat că a reuşit să scadă consumul mulţumită inteligenţei artificiale. Mai precis, consumul serverelor sale a devenit cu 15% mai eficient datorită calculelor mai bune pentru gestiunea energiei. Urmează să vedem declaraţii similare de la Facebook, Microsoft, Apple sau Amazon.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările