Cum să îţi îmbunătăţeşti semnificativ calitatea semnalului Wi-Fi din casă, cu ajutorul câtorva trucuri simple şi uşoare

Cum să îţi îmbunătăţeşti semnificativ calitatea semnalului Wi-Fi din casă, cu ajutorul câtorva trucuri simple şi uşoare

Foto: lifehacker.com

Un Wi-Fi cu semnal slab poate fi o reală sursă de stres pentru fiecare dintre noi. Mai ales dacă routerul este unul slab, recepţia va avea de suferit, iar tu vei întâmpina dificultăţi în a-ţi îndeplini sarcinile zilnice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Am alcătuit o listă cu cinci trucuri uşoare pe care oricine le poate pune în aplicare pentru a-şi putea îmbunătăţi semnalul Wi-Fi chiar şi dacă routerul nu este foarte ofertant din acest punct de vedere.

1) Găseşte poziţia perfectă pentru router

Amplasarea routerului într-o poziţie favorabilă nu este un lucru dificil de realizat. Trebuie să găseşti un spaţiu deschis, fără să fie aproape de pereţi sau să fie obstrucţionat prin alte moduri. Ideal este să îl montezi undeva în centrul camerei, iar acest lucru poate fi făcut uşor cu puţină imaginaţie.

2) Joacă-te cu antenele

Fiecare router are una sau mai multe antene. Ideal pentru un apartament de mărime medie, dintr-un oraş mare, este unul cu două astfel de ataşamente. În acest caz, încearcă să le poziţionezi diametral opus unul faţă de cealălalt şi să amplasezi routerul undeva în mijlocul casei, pentru a te asigura că transmite la putere maximă în toate părţile.

3) Scapă de interferenţe

Nici să nu te gândeşti să pui router-ul lângă un telefon sau lângă cuptorul cu microunde. Astfel de dispozitive din casă pot avea un impact sever negativ asupra recepţiei de semnal de Internet wireless.

4) Pune o parolă puternică

Acest sfat este unul important din toate punctele de vedere. Pentru a evita musafirii nepoftiţi, care îţi fură din lăţimea de bandă fără ca măcar tu să îţi dai seama, ai grijă să te protejezi cum trebuie. Nimeni nu trebuie să fie conectat la reţeaua ta Wi-Fi în afară de tine şi cunoştinţele tale.

5) Restartează routerul cel puţin o dată la două săptămâni

O operaţiune extrem de simplă, care nu durează mai mult de un minut. Scoate routerul din priză, apoi conectează-l la loc la sursa de alimentare. Acest truc te poate scuti de multe bătăi de cap şi îi va permite routerului să-şi dea un refresh la firmware, care se va dovedi extrem de necesar şi de folositor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările