Cât a cheltuit Google pentru google.com când l-a pierdut în 2015

Cât a cheltuit Google pentru google.com când l-a pierdut în 2015

Google e acum divizie a Alphabet. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Google e cel mai mare motor de căutare din lume, dar în octombrie 2015 şi-a pierdut cea mai importantă componentă: domeniul. Acum, s-a aflat cât a plătit pentru acesta, când l-a reprimit.

Sanmay Ved, cel care a deţinut domeniul google.com, pentru un minut l-a obţinut într-o noapte din octombrie 2015, când îşi pierdea noaptea căutând domenii Google, în cadrul serviciului companiei care permite achiziţionarea site-urilor, când a constatat surprins că Google.com era disponibil. „Am crezut că este o eroare, dar n-a fost aşa”, a declarat Ved.

În mod evident, nu a durat foate mult până când situaţia a fost remediată, dar oficialii gigantului din Mountain View au considerat că ar fi un gest de bun simţ din partea lor să-l răsplătească pe Sanmany, mai ales că acest din urmă ar fi putut să le face probleme foarte mari dacă ar fi decis să ţină în posesia sa un pic mai mult respectivul domeniu.

La scurt timp după eveniment, Sanmay Ved a fost răsplătit de Google cu o sumă de bani ce a rămas un mister, până la această oră. Singurul lucru pe care respectivul l-a afirmat era atunci că valoarea a depăşit pragul psihologic de 10.000 de dolari. Suma iniţială a fost de 6.006,13 dolari, o valoare menită să înfăţişeze într-un mod amuzant cuvântul Google.

Află de ce Google foloseşte cifre cu înţeles ascuns

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările