Carta Olimpică e inspiraţie pentru noul logo al Google. Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci încep astăzi

Carta Olimpică e inspiraţie pentru noul logo al Google. Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci încep astăzi

Logo-ul Google în ziua deshiderii Jocurilor Olimpice de la Soci. FOTO Adevărul

Carta Olimpică a fost sursă de inspiraţie pentru noul doodle de la Google publicat în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, Rusia. Google şi-a colorat noul logo în nuanţele celebre ale Jocurilor Olimpice.

Carta Olimpică la care apelează Google pentru doodle-ul său de azi menţionează că e un drept al omului practicarea sportului. „Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel şi în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înţelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarităţii şi al fair play-ului“, acesta este textul care apare pe pagina Google sub câmpul de căutare şi un doodle sugestiv. 

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Rusia, încep astăzi. Google îşi orientează noul logo atât spre sărbătorirea acestui eveniment, cât şi pentru promovarea egalităţii între persoanele care au relaţii cu oameni de acelaşi sex. „Orice formă de discriminare faţă de o ţară sau o persoană, din considerente de rasă, religie, politică, sex sau altele este incompatibilă cu apartenenţa la Mişcarea Olimpică“, se mai arată în Carta Olimpică. Administraţia lui Vladimir Putin a avut până acum un discurs discriminatoriu la adresa homosexualilor.

Carta Olimpică, denumită şi Carta Jocurilor Olimpice, fixează şi aminteşte principiile fundamentale ale olimpismului adoptate de către Comitetul Internaţional Olimpic (C.I.O.). Ea guvernează organizarea, acţiunile şi funcţionarea Mişcării Olimpice şi fixează condiţiile celebrării Jocurilor Olimpice. Carta Olimpică defineşte drepturile şi obligaţiile reciproce ale celor trei părţi constitutive principale ale Mişcării Olimpice: Comitetul Internaţional Olimpic, Federaţiile Internaţionale şi Comitetele Naţionale Olimpice, precum şi comitetele de organizare ale Jocurilor Olimpice, scrie B365.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci se vor deschide oficial astăzi, 7 februarie. Evenimentul de deschidere, care se va derula pe stadionul Fişt de la ora 18.00, va fi centrat pe istoria şi pe cultura Rusiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările