Care sunt parolele cel mai des folosite în online STUDIU

Care sunt parolele cel mai des folosite în online STUDIU

Internauţii nu se obosesc prea tare să-şi protejeze eficace conturile Foto Shutterstock

Numele animalelor de companie, ale rudelor, precum şi ale echipelor sportive- acestea sunt parolele cel mai des folosite de internauţi, după cum arată un studiu realizat de Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din totalul datelor centralizate de Centrul Naţional de Securitate Cibernetică, aproximativ 15% dintre britanici folosesc ca parole numele animalelor de companie, 14% numele unor rude, iar 6% numele echipelor sportive preferate. 13% dintre repondenţii studiului au spus că în compunerea parolei se folosesc de o dată importantă, iar 6% dintre ei au spus că folosesc chiar cuvântul „parolă” când vine vorba de alcătuirea ei. 

"Ne putem identifica ca o naţiune iubitoare de animale, însă folosirea numelui animalului de companie ca parolă vă poate face o ţintă uşoară pentru infractorii cibernetici. Aş sfătui pe toată lumea să viziteze cyberaware.gov.uk şi să urmeze îndrumările noastre privind formularea unor parole sigure, unde recomandăm utilizarea a trei cuvinte aleatorii în conţinutul acesteia", a explicat Nicola Hudson, director de Politici şi Comunicaţii la NCSC, citat de Agerpres.

O altă sufestie oferită de NCSC a fost ca oamenii să nu mai folosească aceeaşi parolă pentru mai multe conturi, ci una unică de fiecare dată, în special pentru conturile valoroase. „Acestea ar trebuie asociate cu un nivel în plus de protecţie - autentificarea cu mai mulţi factori. Pentru a evita dificultăţile în a vă aminti toate credenţialele de acces, aţi putea lua în considerare şi utilizarea unui manager de parole", au mai transmis cei de la NCSC. 

Conform aceluiaşi studiu, se pare că internauţii şi-au creat mai multe conturi online, 27% dintre ei recunoscând că au cel puţin încă 4 noi conturi. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările