Vizitează locurile sfinte din Israel prin realitatea virtuală - VIDEO

Vizitează locurile sfinte din Israel prin realitatea virtuală - VIDEO

FOTO Shutterstock

Anul acesta este pentru prima dată din 1992, când Pesah, Paştele şi Ramadanul se sărbătoresc toate în aceeaşi lună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dar călătoria ca turist în Ierusalim acum este imposibilă. Chiar dacă ai putea găsi un zbor, numai israelienii sunt lăsaţi să intre în ţară şi chiar şi ei trebuie să petreacă două săptămâni în carantină, la un hotel.

Un muzeu din Ierusalim are o soluţie: un tur de realitate virtuală a locurilor sfinte, din Ierusalimul Vechi.

Muzeul Turnul lui David a lansat documentarul „Oraşul Sfânt”, o experienţă VR imersivă, care este gratuită până pe 24 aprilie, prima zi a Ramadanului. Programul s-a deschis pe pe 9 aprilie, prima zi completă de Pesah. Vizionarea costă 3.99 dolari, dar în perioada menţionată ai o reducere echivalentă.

În colaborare cu două firme de VR, Blimey din Israel şi OccupiedVR din Canada - muzeul îţi permite să să te plimbi prin Biserica Sfântului Mormânt în timpul ceremoniei Paştelui; să stai printre credincioşi în Moscheea Al-Aqsa în timpul rugăciunilor de Ramadan; şi să stai cu mulţimea la Zidul Plângerii, în timp ce primesc vechea binecuvântare preoţească de Pesah. Mai multe detalii aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: