VIDEO Viitorul mail-ului în viziunea Google: intruziv, dar mai inteligent

VIDEO Viitorul mail-ului în viziunea Google: intruziv, dar mai inteligent

Google Inbox e un sistem pe bază de invitaţie

Google a prezentat aseară o nouă versiune pentru Gmail, numită simplu Inbox. E viitorului e-mail-ului şi se inspiră din meniurile contextuale prezente în asistentul virtual Google Now.

Ştiri pe aceeaşi temă

Practic, Google încearcă să reorganizeze inteligent căsuţa poştală, în funcţie de categoriile de mesaje. Ceea ce va însemna că utilizatorii vor accepta, din nou, că Google le citeşte mesajele. Acest lucru se întâmpla şi până acum, când Google scana mesajele pentru a ne da notificări în Google Now.

Inbox e construită peste Gmail practic şi nu este disponibilă tuturor, ci doar pe bază de invitaţie. Noi am cerut deja una şi sperăm să apucăm să testăm căsuţa de mesaje curând. Nu e o aplicaţie separată, ci un update al Gmail.

Inbox organizează mail-urile în mai multe categorii decât o face aplicaţia actuală de Gmail, care, după gusturile mele, este îngrozitoare. 

Astfel, cu o interfaţă care aduce aminte de Google Now şi Google Chrome, Inbox pune Ofertele, Cumpărăturile şi Călătoriile separat, pentru a putea să le citim atunci când trebuie. De asemenea, putem să creăm categorii pentru anumite mesaje sau expeditori. Să zicem că vrem să plănuim un proiect la muncă. Atunci vom crea o categoria specială pentru acesta, ca să-l găsim mai bine.

Inbox evidenţiază mail-urile active, adică acelea care conţin bilete, comenzi online sau rezervări. Inbox va oferi notificări privind acestea, fără a fi nevoiţi să intrăm în tot conţinutul mesajului.

În plus, noul Gmail va avea şi o secţiune de memento-uri inteligent, pentru a ne aminti să facem rezervări la un anumit hotel sau la un restaurant pe care-l găseşte pe Google Maps. Astfel, memento-ul nu va fi pur şi simplu unul pasiv, ci va avea şi numărul de telefon şi programul restaurantului, informaţii preluate din Google+ şi Google Maps.

Cum puteţi avea acces la Inbox? Trimiteţi un mail la inbox@google.com pentru a cere o invitaţie şi aşteptaţi. Google vă va oferi acces treptat la acest nou sistem.

Iată cum arată Google Inbox

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: