Cele mai vândute tablete: 3 milioane de gadgeturi cu Windows 8 vândute în şase luni. Primele semne că Microsoft există şi pe segmentul mobil

Cele mai vândute tablete: 3 milioane de gadgeturi cu Windows 8 vândute în şase luni. Primele semne că Microsoft există şi pe segmentul mobil

Tabletele cu Windows 8 au ajuns la 7,4% cotă de piaţă

Microsoft pare a înregistra primele semnale de viaţă ale sistemului de operare Windows 8 pe dispozitivele mobile şi tablete. Potrivit datelor preliminare ale Strategy Analytics, cota de piaţă este mai mare decât şi-ar fi imaginat cineva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul trecut, în trimestrul 1, Microsoft nu era prezentă pe piaţa tabletelor, iar acum a ajuns la o cotă globală de 7,4%, destul de impresionant dacă ne gândim la semnalele negative din piaţă. Astfel, au fost vândute 3 milioane de tablete cu Windows 8.

Primul trimestru al lui 2013 a fost unul record pentru vânzările de tablete, acestea ajungând la 40,6 milioane de unităţi, cea mai bună cifră de când a apărut această nişă, odată cu lansarea iPad. Creşterea de la an la an a fost de 117%, faţă de 146% anul trecut. Scăderea evoluţiei este normală, în condiţiile în care piaţa se maturizează.

Evoluţia Microsoft a venit în doar jumătate de ani, din toamna trecută, din momentul când a fost lansat primul gadget cu WIndows 8. În comparaţie, Windows Phone, lansat acum mai bine de doi ani, are doar 4,1% cotă de piaţă, scrie TechCrunch.

Liderul pe piaţa tabletelor, potrivit Strategy Analytics, rămâne Apple, cu 48,2% cotă de piaţă, faţă de 63,1% anul trecut. E normală această scădere, în condiţiile în care au apărut numeroase dispozitive cu Android, iar Apple stă în două produse: iPad şi iPad mini, plus varianta anterioară de iPad.

Tabletele cu Android sunt pe un trend ascendent, ceea ce înseamnă că în următoarele trimestre dispozitivele cu sistem de operare de la Google vor lua şefia. În Q1 2013, Android are 43,4% cotă de piaţă, faţă de 34,2% anul trecut. Dar aici trebuie luat în considerare un lucru: în analiza de la Strategy Analytics au fost luate în considerare doar tabletele cu brand. Pe piaţă mai există o categorie, numită „white box tablets”, care se referă la acele gadgeturi produse de firme anonime, la preţuri mici. Dacă ar fi luate în considerare, cota de piaţă a Android ar scădea la 52%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările