Samsung lansează Galaxy SmartTag+

Samsung lansează Galaxy SmartTag+

Samsung Galaxy SmartTag+.

Samsung a anunţat lansarea oficială a Galaxy SmartTag+, echipat atât cu tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE), cât şi cu tehnologia ultra-wideband (UWB), astfel încât să poată identifica locaţia cu o precizie mai mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, foloseşte o tehnologie cu realitate augmentată (AR) pentru a oferi un serviciu de ghidaj vizual către locul în care elementul lipsă se află, utilizând camera smartphone-ului.

Galaxy SmartTag+, cea mai nouă versiune a lui Galaxy SmartTag de la Samsung, poate fi ataşat articolelor de zi cu zi, precum rucsacul sau brelocul cheilor, astfel încât acestea să poată fi localizate cu precizie şi cu uşurinţă prin intermediul serviciului SmartThings Find de pe dispozitivul Galaxy.

Deoarece Galaxy SmartTag+ este compatibil atât cu BLE, cât şi cu UWB, utilizatorii pot folosi acum tehnologia AR pentru a găsi obiectul lipsă. Tehnologia AR Finder proiectează în timp real o hartă de ghidaj cu o interfaţă uşor de urmărit pe smartphone-ul echipat cu UWB, precum Galaxy S21+ sau S21 Ultra, care arată cu exactitate distanţa până la Galaxy SmartTag+. Odată ce utilizatorii se apropie de locaţia tag-ului, aceştia pot alege ca dispozitivul să producă un semnal sonor puternic, astfel încât, găsirea obiectului respectiv să fie mai eficientă.

Galaxy SmartTag+ poate, de asemenea, să beneficieze de capacităţile de detectare ale serviciului SmartThings Find, permiţându-le utilizatorilor să-şi localizeze articolele identificate pe hartă, chiar dacă acestea sunt foarte departe de locul în care aceştia se află. Acest lucru se datorează faptului că tag-urile utilizează conectivitatea BLE şi puterea reţelei de dispozitive Galaxy. 

Prin intermediul aplicatie SmartThings Find utilizatorii pot să opteze şi să activeze smarphone-ul sau tableta Galaxy pentru a-i ajuta pe ceilalţi să-şi găsească propriile tag-uri sau dispozitive pierdute. Odată ce lipsa tag-ului este raportată în SmartThings Find, orice dispozitiv Galaxy activat, din apropiere, va alerta serverul SmartThings cu privire la locaţia tag-ului şi va trimite o notificare. 

 

Toate datele din SmartThings Find sunt criptate şi protejate, astfel încât locaţia tag-ului nu este dezvăluită nimănui decât utilizatorului în cauză. Galaxy SmartTag+ şi SmartTag nu ajută doar în localizarea bunurilor pierdute. Să spunem că utilizatorul a uitat să stingă lampa de pe noptieră, dar a părăsit deja casa. În loc ca acesta să se întoarcă acasă, el poate utiliza SmartTag+ sau SmartTag pentru a opri lumina de la distanţă.

Prin intermediul aplicaţiei SmartThings, utilizatorii pot alege să folosească diferite funcţii din aplicaţie pentru finalizarea unor acţiuni de către tag-ul lor, apăsând butonul acestuia.

Galaxy SmartTag+ va fi disponibil progresiv, începând din 16 aprilie. Galaxy SmartTag+ funcţionează prin utilizarea serviciul SmartThings Find, furnizat de aplicaţia SmartThings. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările