O bancă din Marea Britanie testează implementarea cardurilor biometrice

O bancă din Marea Britanie testează implementarea cardurilor biometrice

FOTO via Digital Trends

NatWest, o bancă din Marea Britanie, a anunţat că 200 de persoane vor participa la un prim test de implementare a cardurilor care vor avea senzori de amprentă în interiorul lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scopul acestei schimbări este de a elimina pe parcurs nevoia codului PIN. 

Cardurile vor funcţiona numai cu amprenta posesorului, care va trebui să le atingă în momentul în care va realiza o tranzacţie, fără să le mai introducă într-un terminal.

De asemenea, restricţia prezentă în acest moment pe cardurile contactless ar fi şi ea eliminată, iar o eventuală implementare cu succes a cardurilor biometrice ar putea schimba şi modul în care funcţionează tranzacţiile prin intermediul telefonului mobil.

NatWest lucrează alături de compania de securitate Gemalto la acest proiect, însă nu a dezvăluit încă modul în care clienţii îşi vor înregistra amprentele pentru a activa cardul, notează site-ul Digital Trends.

Implementarea cardurilor biometrice este un subiect mai vechi, pe care cei de la MasterCard l-au tratat în 2014, când au făcut probe în mai multe ţări cu astfel de carduri. În ciuda numeroaselor teste însă, această tehnologie nu a fost încă introdusă la scară largă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: