Google lucrează la o maşină autonomă care se „înmoaie“ când loveşte un pieton, pentru a-l proteja

Google lucrează la o maşină autonomă care se „înmoaie“ când loveşte un pieton, pentru a-l proteja

Foto: Waymo

Startup-ul Waymo, deţinut de compania mamă a Google, Alphabet Inc., lucrează la o maşină autonomă menită să aibă grijă atât de pasagerii din interior, cât şi de pietonii pe care i-ar putea accidenta în cazul unei coliziuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Subiectul maşinilor autonome este unul dezbătut intens, mai ales din punct de vedere al siguranţei pe care acestea le oferă. Mulţi specialişti sunt de părere că autoturismele care se conduc singure nu pot evita aşa cum trebuie un accident, fie că vorbim aici de un impact cu o altă maşină sau chiar şi cu pietoni. Un pas important în acest sens a fost gândit deja de Waymo.

Toată tehnologia constă în materialul care urmează să fie folosit în fabricarea caroseriei maşinilor autonome. Se pare că ”aliajul” ales este, de fapt, o pânză foarte rezistentă care este capabilă să îşi altereze singură tensiunea din fibre. Astfel că ea se poate ”înmuia” atunci când senzorii maşinii detectează un risc iminent de accident cu unul sau mai mulţi pietoni.

În momentul impactului, pânza se va detensiona rapid, astfel că şocul iniţial resimţit de pieton va fi unul semnificativ mai mic decât în cazul unei coliziuni cu o maşină tradiţională, a cărei caroserie este făcută din aliaj metalic. Maşinile autonome dezvoltate de Google se află în competiţie directă cu autovehiculele care se conduc singure fabricate de Tesla sau Uber.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările