Cum să nu fii un „glasshole“: ghidul oficial al purtătorilor de ochelari inteligenţi, lansat de Google

Cum să nu fii un „glasshole“: ghidul oficial al purtătorilor
de ochelari inteligenţi, lansat de Google

Google Glass primeşte un cod al bunelor maniere FOTO Răzvan Băltăreţu

Cei de la Google au lansat un cod de conduită oficial pentru purtătorii de Google Glass. Acesta conţine o serie de sfaturi de bun simţ, potrivit The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei care au primit ochelarii Google Glass înaintea tuturor au fost denumiţi batjocoritor „glassholes“, datorită comportamentului neadecvat de care aceştia dau uneori dovadă. De exemplu, unii din participanţii la programul Explorer filmează pe ascund, folosesc ochelarii în zone în care este interzis accesul cu telefon mobil sau pur şi simplu se uită în gol perioade îndelungate.

Pentru a îi ajuta pe norocoşii posesori ai ochelarilor de 1.500 de dolari, Google a făcut o listă cu sugestii. Unele din ele sunt destul de amuzante.

Dispozitivul Google Glass a fost proiectat pentru a-i ajuta pe utilizatori să nu se mai uite în jos la smartphone sau tabletă pentru a obţine informaţii, dar folosirea lui poate avea câteva consecinţe ciudate.

„Dacă se întâmplă să te uiţi prin prismă pentru perioade mari de timp, probabil arăţi destul de ciudat pentru oamenii din jurul tău“, scriu cei de la Google pe blogul companiei. Ei sugerează că probabil nu e o idee foarte bună să citeşti cele 1.225 de pagini din Război şi Pace pe ochelari.

Google îi încurajează pe exploratori să încerce Glass în tot felul de situaţii, dar unele activităţi sunt descurajate. „Glass este gadget, aşa că ghidaţi-vă de bunul simţ. Schiatul pe apă, călărirea taurilor sau luptele în cuşcă cu ochelarii Glass nu sunt o idee bună“.

În cele din urmă, Google îi sfătuieşte pe purtători să răspundă politicos întrebărilor celor curioşi şi să nu poarte ochelarii în locuri precum restaurante sau cinematografe. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: