CERONAV a achiziţionat un simulator pentru industria offshore, în valoare de peste 3 milioane de lei

CERONAV a achiziţionat un simulator pentru industria offshore, în valoare de peste 3 milioane de lei

Parte a simulatorului K-Sim Offshore DP (Dynamic Positioning) Class A cumpărat de CERONAV.

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a achiziţionat un simulator K-Sim Offshore DP (Dynamic Positioning) Class A, care îndeplineşte normele de acreditare Nautical Institute – organism internaţional care acordă acreditări centrelor de instruire şi navigatorilor în domeniul DP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simulatorul îndeplineşte condiţiile necesare desfăşurării cursurilor specifice industriei offshore şi nu numai. Certificatul de operator DP, fiind o specializare fără de care activităţile navelor şi structurilor marine plutitoare în industria offshore şi regenerating power (wind) nu se pot desfăşura.

“În ultimii ani, având în vedere extinderea activităţii offshore în Marea Neagră, CERONAV a intrat pe această piaţă de training. După cursurile acreditate OPITO (BOSIET, FOET, HUET, H2S şi Escape Chuet) sau în curs de acreditare (COXSWAIN şi MIST), ne pregătim pentru acreditarea Nautical Institute. Simulatoarele K-Sim DP ale KONGSBERG sunt deja conforme cu aceste cerinţe şi ne vor facilita capacitatea de a oferi cursuri de primă clasă cursanţilor noştri, majoritatea fiind echipaje cu o experienţă îndelungată ca operatori DP pe mare”, a declarat Ovidiu Sorin Cupşa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Experţii CERONAV s-au constituit într-un grup special creat pentru a face pregătirile necesare în vederea acreditării cursurilor, care să permită personalului navigant utilizarea DP (Dynamic Positioning), respectiv DP Induction (Basic),  DP Simulator (Advanced) şi DP Maintenance (Mentenanţă Tehnică).

Valoarea totală a investiţiei este de 3.361.000 Ron, fără T.V.A.

CERONAV are la acest moment cea mai mare ofertă de training din Europa pentru personalul navigant maritim, fluvial şi offshore, cu un portofoliu de 258 cursuri acreditate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările