Casa inteligentă, vândută de o companie românească: ce oferă Allview şi la ce preţ

Casa inteligentă, vândută de o companie românească: ce oferă Allview şi la ce preţ

O oglindă inteligentă pentru baie, sufragerie şi alte locuri.

Compania Visual Fan, cunoscută în România prin brandul Allview, a anunţat pachetul de senzori şi dispozitive pentru o casă inteligentă. Începe de la 600 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Visual Fan a anunţat pachetul pentru casă inteligentă, denumit „Siebo Smart Home“. Va fi comercializat sub brandul Allview, pe care compania l-a crescut prin vânzarea de telefoane şi tablete. Ecosistemul acesta începe cu o cameră cu rol de unitate centrală, denumită Siebo SmartCam. Senzorii pot fi controlaţi de pe smartphone sau tabletă prin intermediul aplicaţiei Android. Pentru iOS va fi lansată în curând.

Conform companiei, sistemul este conceput pentru a acoperi toate nivelurile unei case inteligente. Include soluţii utilitare – senzori şi dispozitive care controlează utilităţile, de confort – pentru a controla şi monitoriza lumina artificială şi naturală, umiditatea, temperatura, precum şi prin numeroasele aplicaţii ale oglinzii inteligente, de securitate – poţi programa sistemul să activeze luminile, televizorul sau sistemele de sunet la anumite ore, pentru a simula o casă locuită, şi eco – pentru controlul consumului şi scăderea costurilor de locuire.

Un gadget posibil interesant este oglinda inteligentă. E rezistentă la apă, recunoaşte atingerile în 10 puncte, are conectivitate prin WiFi şi Bluetooth şi poate servi drept panou de comandă pentru smart home, dar este în acelaşi timp şi un indicator pentru sănătate (se conectează la un cântar şi cu un dispozitiv terţ poţi monitoriza hidratarea pielii şi primi recomandări pentru fiecare situaţie în parte.

Preţul de pornire este de 600 lei (camera) şi poate ajunge până la 6.000 de lei, în funcţie de complexitate şi numărul de senzori. Pentru început, dispozitivele vor putea fi achiziţionate de pe site-ul allview.ro şi din 2017 vor fi în retail la Altex, MediaGalaxy şi eMag. Cât despre securizarea dispozitivelor, foloseşte protocolul ZigBee dezvoltată în alianţă de mai mulţi producători din întreaga lume pentru gadgeturi Internet of Things.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările