Zeci de recenzori au renunţat la convenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recenzorii rămân în mână cu 38 de lei
Recenzorii rămân în mână cu 38 de lei

Speriaţi de volumul uriaş de informaţii pe care trebuie să le adune în cadrul Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, zeci de recenzori, selectaţi de primării pentru colectarea datelor, au renunţat la convenţiile civile de prestări servicii pe care ar fi trebuit să le încheie în acest sens.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Zalău, Manuela Ghiuruţan, numai în oraşul nostru au recurs la acest gest 30 din cei 276 de recenzori selectaţi iniţial. Ei au fost înlocuiţi cu alţii de pe lista de rezervă a primăriei.
 
Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Sebastian Olaru, spune că la nivel de judeţ nu există o centralizare a cazurilor de renunţare la convenţii, însă precizează că mai bine de jumătate dintre primării au schimbat, din cauza acestor renunţări, între unu şi patru recenzori. Asta înseamnă, în medie, încă 50 - 60 de persoane.

Pe lângă volumul mare de muncă, un motiv pentru această renunţare ar putea fi şi suma cu care recenzorii sunt plătiţi. Astfel, pentru un program zilnic de la ora 8.00 la 20.00, un recenzor rămâne în mână cu 38 de lei pe zi, din suma anunţată iniţial, reţinându-se impozitul.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite