Viitorii liceeni, ademeniţi de liceele din Zalău cu prezentări haioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de elevi au asistat la prezentări FOTO Adevărul
Sute de elevi au asistat la prezentări FOTO Adevărul

Liceele din Zalău şi-au prezentat joi, 21 aprilie, oferta educaţională într-o manieră mai nonconformistă, încercând să redea spiritul instituţiei prin momente mai mult sau mai puţin artistice.

Platoul din centrul Zalăului s-a umplut joi, 21 aprilie, la prânz de copii şi tineri, veniţi să participe sau doar să asiste la Marşul Carierei, eveniment ce încheie ediţia din acest an a Târgului ofertei educaţionale "Paşi în carieră", organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă în Educaţie şi de Inspectoratul Şcolar.

În faţa a sute de elevi de clasa a VII-a şi a VIII-a veniţi de la şcolile gimnaziale din Zalău, dar şi din alte zone ale judeţului, liceenii şi-au prezentat, într-o manieră mai ieşită din tipare, liceul de provenienţă. Primii au ieşit "la rampă" cei de la Colegiul Naţional "Silvania", care au captat atenţia cu echipa de majorete şi cu ale lor mişcări antrenante.

A urmat, apoi, Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian", care a adus în faţa viitorilor liceeni o trupă de dans, formată exclusiv din fete, care au dansat pe ritmurile imnului liceului. Dansul fetelor a fost însoţit de o prezentare haioasă a colegiului, făcută de la microfon de un elev, prin care a vrut să scoată în evidenţă partea distractivă a vieţii de licean la API.

Liceul cu Program Sportiv "Avram Iancu" a făcut paradă cu elevii care au obţinut diverse distincţii la competiţiile naţionale sportive, în timp ce elevii de la Liceul de Artă "Ioan Sima" au făcut ceea ce ştiu ei cel mai bine: au desenat (o elevă a pictat în câteva minute un portret) şi au cântat.

Liceul Tehnologic "Voivodul Gelu" a venit cu "bucătarii" şi "ospătarii" din dotare, care au improvizat şi o masă în aer liber, iar Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul" şi-a adus "instalatorii" şi "constructorii", unii dintre ei cu echipamente împrumutate, parcă, de la actorii din Star Trek.

 La eveniment şi-au prezentat ofertele şi Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" şi Liceul Reformat "Wesselenyi".

 Marţi şi miercuri, liceele şi-au prezentat oferta educaţională pentru viitorul an şcolar în cadrul târgului găzduit de Centrul de Cultură şi Artă Sălaj.

Vă mai recomandăm:

Clădire rezistentă la cutremure gigantice. Cum au reuşit 12 tineri geniali români să câştige cel mai prestigios concurs de design seismic pentru studenţi din lume

Ei sunt tinerii cărora nu le este ruşine cu tradiţiile bunicilor. Locul din România în care războiul de ţesut şi furca sunt „cool“

O tânără din Sălaj şi-a făcut propriul sat tradiţional: muzeul viu în care poţi să retrăieşti vacanţele la bunici

VIDEO Cum se făceau casele în urmă cu o sută de ani. Tinerii care clădesc, în secolul XXI, pereţi din lut amestecat cu apă şi paie

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite