VIDEO Ziua Drapelului Naţional, sub semnul doliului pentru cei 18 români care au murit în Muntenegru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simplu şi sobru. În acest mod a decurs, astăzi, la Zalău, ceremonia dedicată Zilei Drapelului Naţional, zi care coincide, anul acesta, cu o zi de doliu naţional decretată de Guvernul României în memoria celor 18 victime ale cumplitului accident rutier care a avut loc duminică în Muntenegru.

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată astăzi, la Zalău, printr-o ceremonie organizată de Instituţia Prefectului pe platoul din centrul oraşului. Pentru că, ieri, Guvernul a stabilit ca astăzi să fie zi de doliu naţional în România, ceremonia a fost una scurtă şi sobră, fără discursurile lungi şi multe ale oficialităţilor, şi fără nelipsitul ceremonial religios. Singurul care a luat cuvântul, pentru a vorbi, pe scurt, despre semnificaţia zilei şi despre ce a însemnat drapelul pentru români, a fost prefectul Ionel Ciunt. Discursul prefectului a avut loc imediat după arborarea drapelului pe catargului de pe platou, iar după încheierea mesajului acestuia, drapelul a fost coborât în bernă, în semn de doliu pentru cei 18 români care şi-au pierdut viaţa duminică în Muntenegru. Tradiţionala paradă militară nu a mai avut loc, tocmai pentru a onora această zi de doliu naţional.

La festivitatea de astăzi au participat, în mod exclusiv, reprezentanţii instituţiilor publice din oraş. Publicul zălăuan fie nu a ştiut de eveniment, fie nu a fost interesat să asiste la el.

Citeşte şi FOTO Sărbătoare în satul lui Coposu

Ministerul Dezvoltării dă bani pentru continuarea unor proiecte de infrastructură. Cine primeşte fonduri

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite