VIDEO „Pup-o, mă!“, comedia făcută în cel mai pur stil ardelenesc. Când va intra în cinematografele din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţii, peisaje pitoreşti, personaje spumoase şi umor autentic românesc sunt ingredientele cu care comedia ardeleanească "Pup-o, mă!" îşi propune să cucerească publicul din România.

Un film inedit ce pune în valoare umorul şi optimismul românului se va lansa în cinematografele din toată ţara în 26 octombrie. "Pup-o, mă!" este o comedie de situaţie şi limbaj, în cel mai pur grai ardelenesc, în regia Cameliei Popa, după scenariul lui Salex Iatma, ce îi are în prim plan pe trei vechi prieteni, toţi originari din Zalău: Cosmin Seleşi, Alin Panc şi Alexandru Pop, cunoscut drept Văru` Săndel. Ultimii doi sunt, de altfel, şi producătorii pelicului. Din distribuţie mai fac parte Constantin Cotimanis, Cătălina Grama (Jojo) şi Alexa Tofan.

Povestea filmului s-a născut în urmă cu 5 ani, când lui Alin Panc i-a venit ideea de a face un film în care el şi cei doi prieteni din copilărie, Cosmin Seleşi şi Văru` Săndel, toţi plecaţi de la Zalău, la Bucureşti, pentru a deveni actori, să joace rolurile unor ciobani. Pelicula - una independentă - a fost filmată la începutul verii acestui an, în satul Răchiţele din judeţul Cluj, în doar 17 zile, şi prezintă păţaniile a trei feciori trecuţi de vârsta însurătorii, care trăiesc de când se ştiu la o stână, care speră că îşi vor găsi perechea. Fraţii Bică (Cosmin Seleşi), Tică (Alin Panc) şi Horică (Văru` Săndel) sunt convinşi că pentru asta nu trebuie decât să meargă în sat, de Ziua Lânii, şi să pupe o fată, având în vedere că tradiţia locului spune că mânda sărutată în acea zi de sărbătoare îţi devine soaţă pe viaţă. Liniştea de la stână este tulburată în momentul în care în zonă îşi fac apariţia două tinere.

"Este o producţie total diferită, pentru că are un alt stil... este o bucurie de film, un film ardelenesc, moale, frumos, primitor, o abordare altfel a vieţii cotidiene; un film ce arată frumuseţea Transilvaniei, a oamenilor ei şi, implicit, a României şi a românilor. După `90 nu s-a mai făcut un film care să fie pentru bucuria oamenilor, nu o operă de artă fandosită. Ne-am pus toată energia şi toată dragostea în această comedie, iar ca răsplată ne dorim doar să vedem zâmbete pe feţele spectatorilor, la cinema", mărturiseşte Alin Panc.

Acesta este convins că pelicula se va bucura de succes, bazându-se atât pe faptul că bancurile cu ardeleni sunt extrem de apreciate, dar şi pe dulceaţa graiului ardelenesc. Despre tema pupatului, actorul susţine că este "un gest de afecţiune care uneşte lumi". "Aşa, prin titlu, ne apropie mai tare de spectator, devenim mai intimi; plus că e o sintagmă des folosită în sălile de cinema: pup-o, măăă", mai spune Alin Panc.

Echipa "Pup-o, mă!" va pleca în această toamnă într-un turneu naţional, astfel că cinefilii vor avea ocazia să se întâlnească cu actorii şi realizatorii filmului. "La 100 de ani de la Marea Unire, ne propunem să aducem România împreună, prin comedie! Când ura ne dezbină, umorul ne uneşte". În lista oraşelor a fost cuprins şi oraşul copilăriei celor trei actori, Zalăul, unde echipa şi-a programat să ajungă în a doua jumătate a lunii noiembrie.

Vă mai recomandăm:

Cum a ajuns un şofer de Uber român să fie distribuit în rolul principal al unui horror francez. Actorul norocos a ajuns recent pe covorul roşu de la Cannes

Românul care s-a făcut cunoscut în lume cu muzica pe care o compune pentru trailere de film. „Aş fi murit nefericit, dacă nu reuşeam să fac asta”

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite