Vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din România cere ca Zalăul să fie capitala regiunii de Nord - Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandu Berceanu este vicepreşedintele ACor FOTO Olimpia Man
Sandu Berceanu este vicepreşedintele ACor FOTO Olimpia Man

Sandu Berceanu, primarul comunei sălăjene Meseşenii de Jos şi vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, a declarat astăzi că viitoarea capitală a regiunii de Nord - Vest ar trebui să fie Zalăul, nu Clujul, care este oraşul cel mai vehiculat pentru acest statut.

Declaraţia a fost făcută astăzi, într-o conferinţă de presă, unde primarul din Meseşeni şi-a expus şi argumentele pe care le invocă în sprijinul cererii sale: "Noi, Sălajul, suntem centrul regiunii. Noi suntem şi judeţul cel mai mic şi mai slab dezvoltat. Sunt doar două dintre motivele pentru care trebuie să ne batem pentru ca Zalăul să fie capitala regiunii". Sandu Berceanu spune că, în calitatea sa de vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România pe ţară, dar şi pe regiunea de Nord -  Vest, a reuşit deja să-i convingă pe cinci dintre cei şase preşedinţi ai organizaţiilor judeţene ale asociaţiei din regiune că Zalăul este cea mai bună opţiune.

"Susţin ca la Zalău să fie administraţia regiunii, dar să existe instituţii care să reprezinte această administraţie şi în celelalte municipii reşedinţă de judeţ", explică el. Berceanu spune că, pentru a avea câştig de cauză această cerere, ea va trebui să fie susţinută, în perioada următoare, de toţi sălăjenii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite