Un poliţist băut a provocat un accident rutier într-o intersecţie din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul s-a petrecut aseară, în jurul orei 23.00, la intersecţia străzilor Gheorghe Doja şi Avram Iancu din Zalău.Vinovat de producerea accidentului a fost Leon S.C., un poliţist de 39 de ani de la Poliţia Municipiului Zalău, care s-a dovedit că şi băuse înainte de a se urca la volan.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, accidentul s-a petrecut în momentul în care şoferul vinovat, Leon S.C., un poliţist în vârstă de 39 de ani, din Zalău, se afla la volanul unui autoturism şi nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers spre stânga, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus de T. Şandor, din Zalău, de 37 de ani, care intrase în depăşirea acestuia.

Dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului

La testarea cu aparatul alcooltest, a reieşit că poliţistul vinovat de producerea accidentului şi băuse înainte de a se urca la volan, aşa că pe numele lui colegii săi au întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Poliţist de opt ani

Potrivit aceluiaşi comunicat de presă, Leon S.C. este agent de poliţie la Poliţia Municipiului Zalău, angajat din anul 2004. "Din dispoziţia şefului inspectoratului, s-a declanşat procedura cercetării disciplinare, pentru comportare necorespunzătoare, de natură a aduce atingere onoarei, probităţii profesionale sau prestigiului instituţiei, poliţistul riscând, pe linie profesională, una din sancţiunile prevăzute de lege: mustrare scrisă; diminuarea drepturilor salariale cu 5-20%, pe o perioadă de 1-3 luni; amânarea promovării în grad sau funcţie superioară de până la 3 ani; trecerea într-o funcţie inferioară sau chiar destituirea din poliţie", precizează reprezentanţii IPJ Sălaj.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite