Un milion de lei se cheltuieşte anul acesta numai pentru promovarea Festivalului Roman de la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Zalău va investi un milion de lei pentru promovarea Festivalului Roman Evenimentul se organizează în fiecare an, începând din 2005, la sfârşitul lunii iulie sau începutul lui august.

Consilierii municipali au aprobat în şedinţa extraordinară de ieri proiectul „Promovarea Festivalului Roman Zalău Porolissum–instrument de promovare a siturilor arheologice locale“.

Proiectul de promovare a Festivalului Roman, care se organizează din 2005 la Zalău, prevede participarea la târguri de turism, din ţară şi străinătate, dar şi promovarea la televiziuni, radio şi în presa scrisă.

Festival Roman promovat online


Tot în proiect se mai prevede realizarea unui portal cu informaţii turistice, prin care să fie promovat evenimentul, dar şi siturile arheologice din apropierea Zalăului. „Accentul se va pune pe promovarea festivalului, dar dorim să facem cunoscut şi castrul roman de la Porolissum. Vorbim, practice, de două elemente care pot deveni branduri pentru municipiu şi chiar pentru judeţ”, explică primarul Radu Căpîlnaşiu.
Autorităţile locale şi-au arătat disponibilitatea de a investi în acest proiect în colaborare cu Ministerul Turismului. „Vorbim de un proiect pe care îl realizăm împreună cu specialiştii din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Noi am făcut o solicitare pentru o finanţare nerambursabilă de 793.000 de lei. În primă fază, vom acoperi noi şi această sumă, dar, până la urmă, din bugetul local nu vor fi cheltuiţi decât aproximativ 200.000 de lei”, mai spune Căpîlnaşiu.

Pliante de 130.000 de lei


Mai mult de jumătate din sumă va fi destinată participării la târguri de turism, amenajării standurilor şi pentru plata studiilor de piaţă. Pe partea de publicitate, cei mai mulţi bani, 130.000 de lei, vor fi cheltuiţi pentru realizarea de pliante, iar alţi 70.000 de lei vor ajunge la televiziunile care vor promova Festivalul Roman de la Zalău.

Cinci ani de festival


Desfăşurat pentru prima dată în perioada 29-31 iulie 2005, Festivalul Roman organizat de Primăria Zalău îşi propune să aducă în actualitate viaţa din oraşul Porolissum, fosta capitală a provinciei romane Dacia Porolissensis. De-a lungul anilor, trupe de reenactment din România şi Ungaria au recreat mici părţi din istoria Imperiului Roman. Atmosfera specifică unei tabere militare a fost completată de muzica şi dansurile romane, lupte între gladiatori, căsătorii romane şi, nu în ultimul rând, taverne unde turiştii au putut gusta mâncare preparată după reţete antice.

Cifre:


1.000.000
de lei va costa promovarea Festivalului Roman


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite