Un consilier local acuză: campanie politică pe site-ul public al Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Discuţia legată de site a durat mai mult decât şedinţa propriu-zisă
Discuţia legată de site a durat mai mult decât şedinţa propriu-zisă

Postarea pe site-ul Primăriei Zalău a dreptului la replică dat de primarul Radu Căpîlnaşiu deputatului PDL Lucian Bode pe tema Programului "Coşul de solidaritate" i-a numulţumit pe consilierii puterii, care consideră că site-ul plătit din bani publici este folosit pentru campania politică a primarului.

Nemulţumirea a fost exprimată public în şedinţa extraordinară de azi de către consilierul PDL Gabriel Margin, care a apreciat că "poziţia politică a primarului vizavi de subiect nu avea ce căuta acolo (pe site - n.r.). Nu putem să folosim site-ul public, care este plătit de cetăţeni, pentru contre politice. Nu mi se pare corect să folosim acest instrument media pentru campania politică", a declarat el.

Primarul Radu Căpîlnaşiu a lipsit de la şedinţă din cauza unor probleme medicale, însă în apărarea lui au sărit atât secretarul Primăriei, Stelian Potroviţă, cât şi viceprimarul Daniela Coţa. "Este dreptul primarului să îşi exprime punctul de vedere într-o problemă de interes public", a explicat secretarul, în timp ce viceprimarul a precizat că punctul de vedere al primarului coincide cu al său: "Mi se pare o chestuiune total nepotrivită să înfiinţăm pe lângă primărie societăţi comerciale prin care să vindem pensionarilor alimente la preţ redus. Ne transformăm în en-gros-işti", susţine Daniela Coţa.

Reamintim că polemica a apărut după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, deputatul PDL Lucian Bode a declarat într-o conferinţă de presă că primarii care s-au arătat retincenţi faţă de programul "Coşul de solidaritate", printre care şi cel al Zalăului, nu au înţeles, de fapt, cum funcţionează aceasta. Mai exact, democrat liberalul susţinea că acest program nu implică nici un fel de cheltuieli din partea administraţiilor publice locale, acestea neavând de făcut decât de înfiinţat acele societăţi comerciale prin care să se vândă pensionarilor alimentele fără adaos.
De cealaltă parte, primarul Radu Căpîlnaşiu susţine, într-un drept la replică trimis peresei locale şi postat şi pe site-ul oficial al Primăriei, că "domnul deputat Lucian Bode este rupt de realitate şi nu ştie ce înseamnă funcţionarea economiei şi a unei societăţi comerciale. Asta în condiţiile în care dă semne că el crede că se pot obţine preţuri foarte bune pentru nişte produse care trec prin cel puţin trei firme, aşa cum rezultă din programul aprobat de Guvern referitor la coşul de solidaritate".

Nemulţumit de site s-a arătat şi consilierul PSD Teodor Bălăjel. El reclamă informaţiilor insuficiente postate pe site. "Spre exemplu la proiectele de hotărâri, din textele postate cetăţeanul nu poate înţelege nimic. Trebuie prezentate mai pe larg", crede el.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite