Ţi-ai izolat blocul fără autorizaţie de construcţie? ŢEAPĂ: Nu beneficiezi de scutirea de impozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea lucrărilor se fac pe banii proprietarilor
Majoritatea lucrărilor se fac pe banii proprietarilor

Potrivit unor informaţii primite de la Primăria Municipiului Zalău, zălăuanii care şi-au izolat blocurile pe cheltuiala proprie vor beneficia de scutirea de la impozitul pe apartamente numai dacă lucrările s-au făcut în baza unei autorizaţii de construcţie şi a unui audit energetic.

Facilităţile oferite prin Legea 158/2011 pentru aprobarea OUG 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuintţe nu sunt la îndemâna oricui. Zălăuanii care s-au grăbit să-şi izoleze blocurile fără a consulta înainte un auditor energetic şi fără a cere Primăriei eliberarea unei autorizaţii de construcţie nu vor fi scutiţi, spre exemplu, de la plata impozitului pe apartemente, timp de minimum şapte ani, aşa cum se va întâmpla în cazul celor care au fost prevăzători şi au solicitat aceste documente.

În plus, potrivit unui comunicat al Primăriei Municpiului Zalău, pentru a beneficia de această facilitate mai trebuie îndeplinite şi alte condiţii, cum ar fi ca blocul izolat să fi fost construit după proiecte elaborate în perioada 1950 - 1990, adică să fie mai vechi de 21 de ani, iar finanţarea lucrărilor să fi fost făcut exclusiv din buzunarul proprietarilor, fără ajutor de la stat.

Cei care îndeplinesc aceste condiţii, după terminarea lucrărilor trebuie să facă o cerere la Primăria (camara 4 - Relaţii cu Publicul), prin care să solicite consiliului local acordarea acestei facilităţi. Cererile trebuie depuse de fiecare locatar în parte (nu doar una din fiecare bloc) şi trebuie însoţite de autorizaţia de construcţie, procesul verbal de recepţie a lucrărilor şi certificatul de audit energetic prin care se confirmă realizarea recomandărilor propuse în auditul energetic.

Dacă cererea ese aprobată de Consiliul Local, scutirea se aplică începând cu data de 1 ianuaria a anului fiscal următor.

   
   

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite