Te priveşte în ochi şi-ţi spune ce te doare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Satmari este unul dintre speciaştii iridiologi din ţară la care oamenii se duc să li se spună de ce suferă. Evaluările sale se confirmă în proporţie de 70-90 la sută. Iridiologia este, după cum explică Satmari, ştiinţa care studiază irisul, cu scopul de a evalua starea de sănătate a unui om. Ea îşi are rădăcinile în medicina egipteană antică.

De formaţie jurist, Daniel Satmari practică medicina naturistă din pasiune. Cu zece ani în urmă, a fost la un iridiolog, i s-a părut foarte interesant şi a început să înveţe, împreună cu soţia lui, despre metodele de tratament în afara medicinei clasice. Între timp a făcut mai multe specializări, printre care fitoterapia, reflexoterapia, presopunctura etc. Este membru al Asociaţiei Naţionale de Terapii Complementare din România (ANATECOR).

„Boala porneşte din suflet“


„Toate ştiinţele terapeutice naturale privesc omul holistic, ca pe o entitate formată din trup, minte şi suflet“, explică Daniel Satmari. În viziunea medicinei complementare, boala porneşte din suflet şi minte şi abia apoi se manifestă în trup. Tratamentele urmăresc cauzele bolilor, spre deosebire de medicina alopată care tratează efectele“, mai spune iridiologul.

De fapt, iridiologia este destinată mai degrabă prevenţiei, decât tratamentului. Ea nu este o metodă de diagnostic, ci de evaluare a stării generale de sănătate şi nu intră în contradicţie cu medicina alopată, ci îi este complementară.

Cu ajutorul iridiologiei se poate citi ereditatea patologică, gradul de vitalitate a unui organism, starea sănătăţii generale, nivelul imunităţii, predispoziţia ereditară la longevitate, la infecţii, deficienţele congenitale ale celor mai importante sisteme din corp etc.

Împreună cu alte metode de diagnostic, iridiologia poate ajuta într-o proporţie foarte mare la stabilirea cauzei reale a bolii, iar medicul sau terapeutul are o bază de la care poate recomanda, aşa cum procedează Satmari, fie o schimbare a stilului de viaţă, fie o suplimentare a alimentaţiei.

Citirea irisului vine de la Tutankamon

Primele informaţii despre iridiologie au fost descoperite pe un papirus lăsat de medicul personal al lui Tutankamon, El Acso. Pe pereţii piramidei din Giseh se pot vedea ochii faraonului, cu menţiuni asupra bolilor de care suferea acesta. Însă întemeietorul iridiologiei moderne este medicul maghiar Ignacz von Peczy care, în 1866 a publicat cartea „Descoperire în natură şi arta de vindecare“. Cei mai buni iridiologi din lume sunt Nils Liljequist, Leo Vannier, Joseph Angerer, J. Deck.

 Daniel Satmari, iridiolog: „Evaluarea stării de sănătate se poate face nu numai prin ochi, ci şi prin tălpi, prin limbă şi prin puls. Ochiul are avantajul că este mai uşor de citit“.


Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite