Suntem mai puţini, lună de lună. Vezi când ar putea rămâne judeţul fără locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul naşterilor este mai mic cu peste 50 faţă de cel al deceselor
Numărul naşterilor este mai mic cu peste 50 faţă de cel al deceselor

Din datele puse la dispoziţie de către Direcţia Judeţeană de Statistică Sălaj, rezultă că populaţia Sălajului continuă să scadă, lună de lună. Principala cauză este că numărul naşterilor este depăşit, simţitor, de cel al deceselor înregistrate.

În luna iunie, spre exemplu, ultima lună pentru care sunt disponibile astfel de date, s-au născut 178 de copii, în timp ce numărul deceselor înregistrate în acelaşi interval de timp a ajuns la 234. Rezultă, prin urmare, că numai în luna iunie populaţia Sălajului a scăzut cu 56 de locuitori. De altfel, scăderea populaţiei depăşeşte lună de lună în jurul valorii de 50, ceea ce înseamnă că într-un an Sălajul pierde minimum 600 de locuitori. 

Dacă ne păstrăm acest ritm de scădere - ceea ce e puţin probabil, deoarece mai mult ca sigur va creşte - Sălajul rămâne fără locuitori peste aproximativ 363 de ani, adică în jurul anului 2.375. Calculul are la bază populaţia Sălajului la sfârşitul anului trecut, estimată la recendământul din noiembrie la aproximativ 217.000 de locuitori.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite