Şef de post prins beat la volan. Pedeapsa primită pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul poliţist a primit condamnare cu suspendare FOTO Arhivă
Fostul poliţist a primit condamnare cu suspendare FOTO Arhivă

Oprit în trafic de către colegii săi poliţişti, omul legii a suflat în etilotest, care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,67 mg/l în aerul expirat.

Prins beat la volan în toamna anului trecut, agentul de poliţie Dănilă Jula a fost trimis în judecată după ce a refuzat să meargă la spital pentru prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Etilotestul indicase o alcoolemie de 0,67 mg/l în aerul expirat. La momentul săvârşirii faptei, omul legii era şef la Postul de Poliţie Camăr.

Jula a fost trimis în judecată la doar o lună după incident, iar zilele trecute, la cel de-al doilea termen, instanţa a comnicat sentinţa. Magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei l-au condamnat pe inculpat, pensionat între timp, la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de sustragere de la prelevarea mostrelor biologice, cu suspendare pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Pe durata supravegherii, fostul agent de poliţie trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sălaj, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Instanţa a mai dispus ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primariei Camăr, pe o perioadă de 30 de zile lucrătoare. În cazul nerespectării măsurilor amintite şi a obligaţiilor impuse şi ale săvărşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, Jula riscă să ajungă în spatele gratiilor. Decizia instanţei poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Vă mai recomandăm:

Poliţist chemat să aplaneze un conflict între un bărbat şi o femeie, trimis în judecată pentru c-ar fi atacat-o pe fiica acestora, în vârstă de 16 ani

Poliţist condamnat pentru că a condus o maşină neînmatriculată şi cu număr fals. Ce pedeapsă i-a dat prima instanţă

Trei oameni în uniformă, trimişi în judecată. Printre ei, o poliţistă care, beată fiind, a intrat cu maşina într-un cap de pod

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite