Schimbare de şef la Cadastru. Un membru ALDE îi ia locul unui lider UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegat pentru trei luni la şefia Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sălaj, udemeristul Lakatos Alexandru a aflat, zilele trecute, că trebuie să părăsească fotoliul.

Locul său a fost luat de către Claudiu Marian, membru ALDE, angajat în cadrul instituţiei în luna martie a acestui an, pentru trei ani. Schimbarea i-a luat prin surprindere pe udemerişii sălăjeani, care obţinuseră cea mai înaltă funcţie din OCPI Sălaj în urma trocului politic făcut cu social-democraţii. Astfel, în schimbul sprijinului pentru obţinerea şefia Consiliului Judeţean Sălaj, PSD a oferit UDMR un post de vicepreşedinte, precum şi mult-doritul scaun de director la Cadastru.

În acest context, după scrutinul din iunie, şeful de atunci al OCPI, pesedistul Sergiu Panie, a renunţat la funcţia sa în favoarea udemeristului Lakatos Alexandru, liderul organizaţiei Zalău a UDMR, şi a devenit vicepreşedinte al CJ Sălaj, alături de un democrat maghiar.
"Ne surprinde această schimbare şi nu ştim nici care este explicaţia unei astfel de decizii. Instituţia a funcţionat foarte bine cu Lakatos la conducere, care era în aşteptarea prelungirii funcţiei interimare. Se pare că unii, prin anumite mecanisme, au reuşit să răstoarne această situaţie. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât cel care i-a luat locul era angajat cu contract pe perioadă determinată", a precizat deputatul Seres Denes, preşedinte al UDMR Sălaj.

Acesta a precizat că formaţiunea politică va încerca să afle care sunt motivele pentru care Lakatos şi-a pierdut scaunul.

Proaspătul director Claudiu Marian are 40 de ani şi va asigura interimatul Oficiului timp de trei luni, cu începere din 1 noiembrie. Membru al ALDE, Marian a lucrat în cadrul OCPI ca registrator şef în perioada 2006-2010, fiind reangajat, pe o perioadă de trei ani, în luna martie a acestui an.

Vă mai recomandăm:

Premierul Dacian Cioloş, despre centura Zalăului: "Al doilea tronson ar putea fi gata în 2019"

Cadastru general pentru 51 de localităţi sălăjene. Vezi lista completă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite