Sănătatea intră în "reparaţii capitale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vineri a avut loc şedinţa lunară a Coleigului Prefectural
Vineri a avut loc şedinţa lunară a Coleigului Prefectural

Sume uriaşe de bani vor fi alocate în acest an de Ministerul Sănătăţii pentru reparaţii capitale la trei dintre spitalele din Sălaj. Anunţul a fost făcut vineri, 16 martie, de către Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural.

Ligia Marincaş a precizat în şedinţa de ieri în cursul acestui an Ministrul Sănătăţii va aloca 4.265.000 de lei pentru reparaţii capitale ale unor unităţi spitaliceşti din Sălaj . Cei mai mulţi bani se vor duce către Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, care va primi 3.265.000 de lei.  800.000 de lei va primi Spitalul de Boli Cronice din Crasna şi 200.000 de lei  Spitalul Orăşenesc "Dr. Ioan Puşcaş" din Şimleu Silvaniei. De asemenea, se aşteaptă alocarea unor sume pentru achiziţionarea de aparatură medicală - se precizează într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.

Potrivit directorului DSP, pentru derularea programelor naţionale de sănătate, Sălajul mai are alocaţi încă 607.000 de lei. Programele naţionale de sănătate ce se derulează la nivelul judeţului sunt cele privind bolile transmisibile (imunizare, supraveghere şi control al bolilor transmisibil, supraveghere şi controlul infecţiilor nosocomiale şi monitorizarea utilizării antibioticelor şi a antibioticorezistenţei), sănătatea femeii şi copilului, monitorizarea factorilor determinanţi din mediul de viaţă şi muncă, hematologie şi securitate transfuzională, bolile netransmisibile, evaluarea şi promovarea sănătăţii şi educaţia pentru sănătate.

Bani pentru Centrul de Transfuzii

„În ciuda a ceea ce se spune uneori, Ministerul Sănătăţii investeşte în acest domeniu sume importante. Astfel, pe lângă banii care vor sosi pentru Spitalul Judeţean şi spitalele din Crasna şi Şimleu Silvaniei, astăzi (ieri - n.r.)am fost anunţat că, în urma vizitei ministrului Radislau Ritli la Zalău, Centru de Transfuzii Sangvine va primi 300.000 de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi alte materiale necesa e unei bune desfăşurări a activităţii”, a punctat prefectul Vegh Alexandru.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite