Sălăjenii nu se tem de gripa nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că sălăjenii nu se tem de gripa nouă, chiar dacă au avut loc relativ multe decese în ţară, unele chiar în judeţele limitrofe. Ritmul vaccinărilor înpotriva virusului gripal nu a crescut deloc în ultima vreme.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Mihai Cheşeli, de la începutul campaniei de vaccinare, din luna noiembrie 2010, s-au imunizat gratuit 14.059 sălăjeni, din grupele considerate de risc. Ministerul Sănătăţii a repartizat Sălajului 19.150 de doze de vaccin, astfel că mai sunt peste 5.000 disponibile. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Sălaj, imunizarea antigripală reprezintă cea mai afeicientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă. Vaccinul este recomandat tuturor persoanelor, începând cu vârsta de 6 luni, excepţie făcând cei care au alergie la ou sau prezintă bili febrile ori infecţii acute.
Vaccinul utilizat în acest sezon conţine tulpinile AH1N1, AH3N2 şi tulpina B.
Beneficiază de imunizare gratuită persoanele aflate în evidenţe cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neorologice, diabet zaharat, astm sau HIV, gravidele, angajaţii din unităţile sanitare şi din instituţiile de ocrotire socială, rezidenţii acestor instituţii şi toate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.
Campania de imunizare va continua până la finele lunii februarie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite