Sălaj: Dosar penal „de lux”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din motive de... calitate, dosarul unui şimleuan, care a refuzat recoltarea de probe biologice, a fost trimis spre soluţionare tocmai la Curtea de Apel Cluj.

Un şimleuan s-a ales cu dosar penal pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice după ce el a fost prins aseară de poliţiştii din Şimleu conducând autoturismul având o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, conducea autoturismul pe strada Simion Bărnuţiu din Şimleu Silvaniei, moment în care a fost oprit în trafic de poliţişti şi testat cu alcooltestul. Pentru că alcoolemia sa a depăşit 0,40 mg/l, el a fost trimis de poliţişti la spital, aşa cum prevede leega, în vederea recoltării de probe biologice . Şoferul a refuzat, însă, recoltarea, motiv pentru care poliţiştii i-au întomcit dosar penal pentru strustragerea de la prelevarea de probe biologice.

Dosarul penal al tânărului a fost trimis astăzi spre soluţionare Curţii de Apel Cluj. Motivul pentru care cauza nu a fost trimisă spre soluţionare instanţei locale este, potrivit şefului Poliţiei Şimleu, subcomisarul Alexandru Ionescu, "calitatea persoanei respective. Potrivit legii, anumite categorii de persoane, cum sunt ofiţerii superiori, avocaţii, funcţionarii publici şi alţi nu pot fi cercetaţi de instanţele locale", explică el.

Şeful Poliţiei din Şimleu nu a vrut să precizeze despre ce categorie anume este vorba, dar surse neoficiale spun că ar fi vorba despre un avocat.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite