S-au tipărit pentru Referendum mai multe buletine de vot decât pentru alegerile locale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buletinele de vot vor fi aduse joi, 19 iulie de la Bucureşti
Buletinele de vot vor fi aduse joi, 19 iulie de la Bucureşti

Sălajul va primi pentru Referendumul din 29 iulie 221.690 de buletine de vot, mai multe cu aproape o mie faţă de cele tipărite pentru alegerile locale desfăşurate cu mai puţin de două luni în urmă.

Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Instituţiei Prefectului, astăzi, joi, 19 iulie, buletinele de vot şi celelalte materiale aferente Referendumului pentru demiterea preşedintelui vor fi ridicate de la sediul instituţiilor abilitate din Bucureşti. Este vorba, potrivit sursei citate, despre 221.690 de buletine de vot, 221.690 de timbre autocolante, respectiv 1.495 ştampile cu menţiunea “ VOTAT”. Vorbim, aşadar, despre mai mult cu aproape o mie de buletine de vot faţă de alegerile locale din 10 iunie, creştere pusă pe seama posibilităţii de a vota care li se oferă, la referendum, persoanelor aflate în tranzit prin Sălaj în ziua de 29 iulie.

Tot astăzi se vor ridica de la Bucureşti şi afişele şi pliantele de informare a cetăţenilor cu drept de vot, elaborate şi asigurate de către Autoritatea Electorală Permanentă. Toate aceste materiale vor fi preluate de către reprezentantul Instituţiei Prefectului, care va fi însoţit, de la preluarea până la prederea acestora către preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană, de pază militarizată.

Aproximativ 200.000 de sălăjeni sunt aşteptaţi la Referendum

Numărul sălăjenilor înscrişi în listele electorale care vor putea vota, în 29 iulie, fie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, fie pentru păstrarea lui în funcţie, va fi, potrivit şeful Serviciului Judeţean de Evidenţa Populaţiei, Patriciu Curta, aproape neschimbat faţă de alegerile locale, adică aproximativ 200.000 (la locale a fost de 201.791). Eventualele diferenţe ar putea fi date de numărul tinerilor care au împlinit între timp 18 ani şi de cel al sălăjenilor care au decedat în acelaşi interval.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite