S-au stabilit reprezentanţii Sălajului la olimpiada naţională de maghiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţia naţională va avea loc la începutul lunii aprilie FOTO Arhivă
Competiţia naţională va avea loc la începutul lunii aprilie FOTO Arhivă

Nouă elevi din Sălaj vor reprezenta judeţul la etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura maghiară „Mikes Kelemen”, ce va avea loc la Braşov, în perioada 3 – 6 aprilie.

Cei nouă elevi au fost selectaţi în urma fazei judeţene a competiţiei, ce s-a desfăşurat sâmbătă  la Liceul Reformat ”Wesselenyi” din Zalău, la care au participat 209 elevi din tot judeţul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Marcel Lucaciu, la clasa a V-a Sălajul va fi reprezentant la naţională de Fazakas Edina, de la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Zalău, şi de Bogdán Ágnes, de la Liceul Reformat "Wesselenyi". La clasa a VI-a merge mai departe Dimény Dorottya, de la Liceul Tehnologic"Cserey-Goga" Crasna, şi Király Krisztina, de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Borla. Szikszay Dalma, de la Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmăşag, va reprezenta Sălajul în competiţia celor de clasa a VII, în timp ce la clasa a VIII-a vom avea, din nou, doi reprezentanţi: Bogdan Eszter, de la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Zalău, şi Bálint Bettina, de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Borla. Sălajul va mai avea reprezentanţi la clasa a IX-a, Dobai István, de la CNS, şi la clasa a XII-a, Lakatos Paula, de la acelaşi colegiu.

Sâmbătă, 23 februarie, se vor desfăşura etapele judeţene ale Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară ”Tehnologii” (gimnazii şi licee), dar şi la limba şi literatura română, limba germană, chimie. Duminică, 24 februarie, va avea loc etapa judeţeană a Olimpiadei de limba şi literatura latină.


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite