S-au ales reprezentanţii Consiliului Judeţean în ATOP. Află cât vor câştiga ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii judeţeni şi-au desemnat ieri reprezentanţii în ATOP
Consilierii judeţeni şi-au desemnat ieri reprezentanţii în ATOP

Consilierii judeţeni din Sălaj, reuniţi ieri în şedinţă extraordinară, şi-au desemnat reprezentanţii în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), un organism cu rol în stabilirea măsurilor care trebuie luate în judeţ pentru a se asigura ordinea şi liniştea publică.

Consilierii judeţeni au făcut şapte propuneri pentru cele şase locuri pe care Consiliul Judeţean le are în ATOP. În urma votului secret, au fost desemnaţi să facă parte din acest organism consilierii judeţeni Ioan Abrudan, PDL (cu 28 de voturi pentru), Tiberiu Marc - preşedintele Consiliului Judeţean (28 de voturi pentru), Valeriu Crişan - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (28 de voturi pentru), Dan Ghiurco, PSD (28 de voturi pentru), Alin Demle, PP-DD (16 voturi pentru, 12 împotrivă), şi Csoka Tiberiu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (26 de voturi pentru şi două împotrivă).
Din ATOP mai fac parte, de drept, subprefectul judeţului, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj şi reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor.


Membrii ATOP se întâlnesc o dată pe luna, la o şedinţă de comisie, la care se adaugă o întâlnire în plen, o dată pe trimestru. Pentru prestaţia lor ei primesc o indemnizaţie de şedinţă, al cărui cuantum urmează să fie stabilit, potrivit secretarului judeţului, Cosmin Vlaicu, în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean, din luna august. În mandatul precedent, indemnizaţia de şedinţă a fost stabilită la 25 la sută din indemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, ceea ce înseamnă o sumă de peste 1.000 de lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite