Relaxare şi tratament la Băile Boghiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea este recunoscută pentru efectul benefic al apelor termale din zonă Băile Boghiş sunt situate  în comuna cu acelaşi nume,  în depresiunea Barcăului, la 15 kilometri de Şimleu Silvaniei şi la 45 de kilometri de  Zalău.

În fiecare weekend şi, mai ales, în perioada verii, sute de sălăjeni aleg să se relaxeze la Băile Boghiş. Intrarea la piscină este 8 lei, pentru adulţi, şi 5 lei, pentru copii, dar turiştii pot opta şi pentru şedinţele de hidromasaj, kinetoterapie sau fizioterapie.


Oferte pentru toate buzunarele

Băile Boghiş oferă şi posibilităţi de cazare, în funcţie de preferinţe şi anotimp. Pe tot parcursul anului, hotelul pune la dispoziţie 35 de camere, cu o capacitate maximă de 104 persoane, şi 28 de bungalow-uri. În sezonul estival, turistul poate veni şi cu cortul în spate, pentru că staţiunea  oferă şi 25 de locuri de camping.

O noapte de cazare la hotel costă 70 de lei, iar la căsuţe, 80 de lei. „Restaurantul staţiunii,  cu o capacitate de 180 de locuri, este axat în special pe bucătăria tradiţională, iar preparatele sunt gătite numai din produse ecologice”, spune Mariana Paşca, directorul adjunct al staţiunii.

Efectele curative ale apelor de la Boghiş sunt recunoscute şi de Ministerul Sănătăţii. „Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie recunoaşte calităţile deosebite ale apei termale, pentru tratarea mai multor afecţiuni, cum ar fi reumatisme degenerative cronice, artroze şi poliartroze, ginecologice, boli de nutriţie şi metabolism sau dermatologice”, explică Paşca.

Un sejur de şapte zile pentru două persoane cu demipensiune costă 770 de lei, dar poate ajunge până la 1.295 de lei,  dacă turiştii vor să beneficieze de tratament asistaţi de personalul de specialitate din staţiune.


Călărie sau plimbări cu barca

În pauzele dintre tratamente turiştii pot face şi scurte vizite în zona Văii Barcăului, având posibilitatea să se plimbe şi cu barca. În comuna Boghiş poate fi văzut şi un muzeu ţărănesc, iar cei care iubesc caii se pot opri pentru o şedinţă de călărie la o herghelie din Nuşfalău, comuna învecinată.

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite