Record la permise: 800 de şoferi vin în fiecare zi la ghişee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 800 de permise pe zi. Acesta este volumul de lucru record la care a ajuns săptămâna aceasta Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor Sălaj, după ce şoferii din judeţ au luat cu asalt ghişeele pentru a scăpa de prevederile noului Cod Rutier.

Noul Cod Rutier intră în vigoare sâmbătă, 19 ianuarie şi prevede, printre altele, ca schimbarea permiselor de conducere să se facă numai după efectuarea unor investigaţii medicale, indiferent dacă actul respectiv a expirat sau nu, dar şi ca, în cazul şoferilor profesionişti, termenul de valabilitate să fie redus la numai cinci ani. Aşa se face că, fie pentru a se asigura că zece ani de acum înainte nu mai trebuie să dea pe la medic – cel puţin nu pentru schimbarea permisului – sau, în cazul profesioniştilor, pentru a avea permise valabile timp de 10 ani, mii de sălăjeni s-au perindat, în ultimele zile, pe la ghişee şi au cerut preschimbarea permiselor chiar dacă în majoritatea cazurilor acestea expirau abia peste mai mulţi ani.


Potrivit şefului Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor, Remus Stanciu, din 3 ianuarie, prima zi lucrătoare din acest an, şi până ieri, au trecut pe la ghişee aproximativ 5.000 de şoferi, în condiţiile în care media anuală de până acum, ce includea şi eliberarea permiselor pentru noii şoferi, abia ajungea la 9.000 – 10.000 de permise. De la o medie de 20 de permise eliberate într-o zi normală, numărul mediu a sărit  în ultimele zile la peste 700, ceea ce face ca de aproape două săptămâni la uşa serviciului să fie o permanentă coadă.


Ultima zi în care se mai pot face permise în baza actualului Cod Rutier este vineri, 18 ianuarie.
 

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite