Reclamat de PNL la BEJ, PSD Sălaj trebuie să dea jos afişele pe care apare USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înlăturarea afişelor cade în sarcina primarilor
Înlăturarea afişelor cade în sarcina primarilor

Alianţa PSD-UNPR-PC nu poate folosi, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, afişele pe care apare acronimul "USL". Este decizia luată miercuri, 14 mai, de Biroul Electoral Judeţean Sălaj, în urma sesizării formulate luni de PNL Sălaj.

PNL Sălaj sesiza faptul că PSD-UNPR-PC utilizează semnul electoral şi denumirea alianţei Uniunea Social Liberală – ambele sub forma acronimului USL, fără acordul Partidului Naţional Liberal, partid membru al acestei alianţe. „Apreciem că acţiunile de acest fel au scopul de a induce în eroare electoratul cu privire la configuraţia şi orientarea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC”, preciza, luni, PNL Sălaj, într-un comunicat de presă. PNL solicita sancţionarea acestor abateri, în special prin înlăturarea materialelor ce conţin trimiteri explicite la USL şi interzicerea Alianţei PSD-UNPR-PC de a utiliza pentru viitor însemnele USL fără acordul PNL.

„Pentru a sublinia legitimitatea acestei sesizări, în plângerea depusă la BEJ se arată că Biroul Electoral Central a admis deja o serie de contestaţii depuse de colegii liberali în 16 judeţe ale ţării– Vaslui, Timiş, Olt, Botoşani, Arad, Argeş, Neamţ, Ilfov, Dâmboviţa, Hunedoara, Vâlcea, Mehedinţi, Iaşi, Braşov, Caraş-Severin şi Alba. Deciziile în cascadă în favoarea contestaţiilor depuse de liberali dovedesc fără putinţă de tăgadă faptul că adevărul este de partea PNL, iar minciuna de partea PSD”, apreciază compartimentul de comunicare al PNL Sălaj.

Miercuri, BEJ, din care fac parte trei judecătoare şi reprezentanţii a şase partide politice, a decis să admită sesizarea PNL şi să dispună înlăturarea tuturor afişelor care conţin acronimul USL. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către primarii din Sălaj. Ea poate fi contestată, însă, de alianţa PSD-UNPR-PC în 48 de ore de la comunicare.
 

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri