Radu Căpîlnaşiu: „Avem date din care reiese că zona noastră este mai puţin interesată să iasă la vot"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PNL şi PC i-au îndemnat pe sălăjeni să participe duminică la referendum
Liderii PNL şi PC i-au îndemnat pe sălăjeni să participe duminică la referendum

Declaraţia preşedintelui PNL Sălaj a fost făcută ieri, într-o conferinţă de presă, în care a afirmat că sondajele dau pentru nordul şi nord - vestul Transilvaniei o intenţie de participare la vot mai mică de 50 la sută.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, îi îndeamnă pe sălăjeni să meargă duminică la vot şi să contribuie, astfel, la demiterea lui Traian Băsescu, pentru a-i da acestuia răgaz să se gândească la tot ce a făcut în anii în care s-a aflat la conducerea ţării. „Să-i dăm timpul necesar pentru a se gândi foarte bine la toate regretele pe care le are. Haidei să-i dăm această posibilitate lui Traian Băsescu de a se reculege, de a-şi aduna toate regretele, poate chiar într-o carte”, a declarat, ieri, Radu Căpîlnaşiu.


Neinteresaţi de vot


Căpîlnaşiu a mai adăugat că „dreptul la vot este un drept pentru care s-a luptat şi s-a murit şi nu este normal să se renunţe la el”. Apelul la exercitarea acestui drept câştigat vine şi după ce, potrivit liderului PNL Sălaj, un sondaj privind intenţia de participare la vot indică pentru zona noastră o prezenţă destul de redusă la urne. „Avem date din care reiese că zona noastră – nordul şi nord – vestul Transilvaniei – este mai puţin interesată să iasă la vot. Intenţia de participare la vot este sub 50 la sută”, a precizat el.


Radu Căpîlnaşiu s-a referit şi la numărul alegătorilor înscrişi pe listele permanente, mult supradimenionat, în opinia sa. „În Zalău, spre exemplu, avem înscrise pe liste aproximativ 58.000 de persoane, în condiţiile în care la ultimul recensământ au ieşit ca locuind efectiv aici doar 53.000 de persoane. Dintre acestea, aproximativ 10.000 sunt elevi”, a explicat el.


Apel pentru ţărănişti


Prezent şi el la conferinţa de presă de ieri, liberalul Dorel Oros a lansat un apel către liderii ţărănişti intraţi între timp în structurile PDL. „Dacă sunt cu adevărat creştin – democraţi, să vină duminică la vot pentru a-l elimina pe cel care a distrus creştin – democraţia din România”, a spus el.


Deputatul Mirel Taloş s-a referit, în aceeaşi conferinţă, la atitudinea preşedintelui Traian Băsescu şi a liderilor PDL de a le cere românilor să nu participe la vot. „Numai în democraţiile africane se mai întâmplă ca un vot, un referendum să fie boicotat chiar de preşedinte”, a precizat deputatul.


Preşedinta organizaţiilor femeilor liberale, Rodica Pop Seling, şi preşedintele Partidului Conservator – filiala Sălaj, Mircea Gheţe, le-au cerut şi ei sălăjenilor să participe la referendumul de duminică. „Îi rog pe toţi sălăjenii să nu îi dea ocazia preşedintelui suspendat să-şi asume şi voturile celor care nu merg la referendum”, a cerut Gheţe.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite