Problemele cu rambursarea fondurilor europene bagă primăria în bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali au aprobat astăzi contractarea unei linii de credit (FOTO Olimpia Man)
Consilierii locali au aprobat astăzi contractarea unei linii de credit (FOTO Olimpia Man)

Primăria Zalău vrea să contracteze un împrumut sub formă de linie de credit în valoarea de maximum 7.500.000 de lei, din care să poată face plăţile către antreprenorii implicaţi în câteva proiecte cu finanţare europeană.

Consilierii locali din Zalău, reuniţi ieri în şedinţă, au aprobat contractarea de către primărie a unui împrumut sub formă de linie de credit. Valoarea împrumutul va fi de maximum 7.500.000 de lei, banii fiind necesari, potrivit primarului Radu Căpîlnaşiu, pentru efectuarea plăţilor ce trebuie făcute, în perioada următoare, în cadrul proiectelor cu finanţare europeană „Sistemul de management al traficului în municipiul Zalău” şi „Reabilitare clădire monument istoric Clădirea Transilvania”.


După cum le-a explicat ieri consilierilor locali primarul Radu Căpîlnaşiu, la această soluţie, de contractare a unui nou credit, s-a ajuns din cauza blocajelor în rambursările fondurilor europene. „Spre exemplu, proiectul cu sistemul de management al traficului se încheie luna viitoare şi trebuie să facem plăţile. Or, deoacamdată nu se ştie când se vor face rambursările pe fondurile europene”, a precizat primarul.


Durata liniei de credit este de maximum trei ani, perioadă în care municipalitatea vrea să negocieze cu manca o clauză prin care să i se permită să facă plăţi şi în alte proiecte derulate de primărie. Plata dobânzilor aferente liniei de credit se va face din veniturile de la buget.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite