Primăria Zalău a cheltuit 120.000 de lei cu trei trupe aduse la Festivalul Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Radu Căpîlnaşiu a susţinut astăzi o conferinţă de presă FOTO Olimpia Man
Primarul Radu Căpîlnaşiu a susţinut astăzi o conferinţă de presă FOTO Olimpia Man

400.000 de lei. La atât s-au ridicat cheltuielile Primăriei Zalău cu organizarea ediţiei din acest an a Festivalului Roman. 120.000 de lei s-au dus doar pe onorariile şi cazarea a trei dintre trupele invitate la eveniment.

Într-o conferinţă de presă organizată vineri, 13 septembrie, primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, a declarat că ediţia din acest an, cea de-a doua şi ultima promovată printr-un proiect cu finanţare europeană, a fost „un succes”, chiar dacă participarea nu a fost una foarte mare. A fost un „succes” care a costat aproximativ 400.000 de lei, din care, potrivit Marianei Cuibuş, directorul Direcţiei Economice din cadrul primăriei, 278.266 de lei a fost suma utilizată anul acesta din finanţarea europeană, iar 120.000 a fost suma alocată de la bugetul local. Întrebaţi care a fost onorariul trupei de simfonic metal Haggard, cu siguranţă cel mai costisitor invitat la ediţia din acest an, reprezentanţii Primăriei Zalău au invocat o clauză de confidenţialitate în contractul cu germanii. Suma a fost, cu certitudine, una importantă, dat fiind faptul că suma alocată de la bugetul local a mers, se pare, pe onorariile şi cheltuielile conexe pentru Haggard, Ad Hoc şi Savaria Legio XV Apollinaris din Ungaria.


Primăria ar putea comasa din nou Festivalul Roman cu Zilele Cetăţii


După două ediţii în care Festivalul Roman Zalău Porolissum a fost organizat distinct de Zilele Cetăţii, Primăria Zalău ar putea comasa din nou cele două evenimente. Anunţul a fost  de către primarul Radu Căpîlnaşiu, în aceeaşi conferinţă de presă. „Ne gândim să comasăm Festivalul Roman cu Zilele Zalăului, chiar dacă festivalul ar fi ca o secţiune separată în cadrul Zilelor Zalăului”, a declarat primarul, precizând că asta s-ar putea întâmpla chiar de anul viitor, când se va desfăşura cea de-a 10-a ediţie a festivalului.


Întrebat dacă nu are în vedere o eventuală comasare a Festivalului Roman cu evenimentul aproape similar organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău şi Consiliul Judeţean, Porolissum Fest, Radu Căpîlnaşiu a spus că nu exclude nici această variantă şi că va avea discuţii în acest sens cu reprezentanţii celor două instituţii.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite