Prefect nou în Sălaj. Cine este şi când va depune jurământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Ţurcaş a lucrat la APIA Sălaj
Virgil Ţurcaş a lucrat la APIA Sălaj

La mai bine de două luni de la demisia prefectului susţinut de PSD, Guvernul a anunţat preluarea funcţiei de către un liberal.

Guvernul Orban a adoptat în cadrul şedinţei de vineri, 13 decembrie, o hotărâre prin care liberalul Marcel-Virgil Ţurcaş va exercita, cu caracter temporar, în condiţiile legii, funcţia publică de prefect al judeţului Sălaj.
Numirea acestuia în fotoliul de reprezentant al Guvernului în teritoriu vine la mai bine de două săptămâni după ce social-democratul Florin Florian a demisionat din funcţia de prefect de Sălaj. În tot acest timp, frâiele instituţiei s-au aflat în mâinile subprefectului Vegh Alexandru.

În vârstă de 50 de ani, Virgil Ţurcaş a mai ocupat această funcţie timp de câteva luni, în cursul anului 2000, în perioada în care premier era Mugur Isărescu. Anterior numirii din 13 decembrie, el a fost şef al Serviciului Controale pe Teren şi Inspecţii din cadrul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Sălaj. Noul prefect va depune jurământul sâmbătă, 14 decembrie, la instalarea sa în funcţie urmând să participe ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cel care conduce organizaţia judeţeană a PNL.

Citiţi şi:

Prefectul de Sălaj a demisionat. Cine i-ar putea lua locul

Noul prefect al Sălajului a fost învestit în funcţie. "Vreau o altă abordare a activităţii Prefectului, deoarece s-a instaurat o oarecare rutină" - VIDEO

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite