Peste 600 de oameni ai legii vor supraveghea alegerile de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
249 de poliţişti vor fi duminică în secţii FOTO Olimpia Man
249 de poliţişti vor fi duminică în secţii FOTO Olimpia Man

Peste 600 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura, sâmbătă şi duminică paza celor 311 secţii de votare câte sunt organizate în judeţ pentru alegerile parlamentare.

249 poliţişti, 190 jandarmi, 170 pompieri şi 13 lucrători din alte structuri vor asigura, mâine, transportul în condiţii de siguranţă a buletinelor de vot şi a celorlalte materiale de la Biroul Electoral Judeţean la cele 61 de primării din judeţ, iar sâmbătă şi duminică vor păzi secţiile de votare pentru a se asigura că procesul electoral decurge în legalitate.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în paralel, poliţiştii şi jandarmii vor patrula pe raza judeţului pentru a preveni faptele de încălcare a legii şi vor asigura intervenţia la evenimentele semnalate prin 112.


La nivel de judeţ a fost constituit şi un Comandament Operaţional, format din reprezentanţi ai MAI şi condus de şeful IPJ Sălaj, care are misiunea de a asigura, în sistem integrat, coordonarea tuturor activităţilor ce se vor desfăşura în ziua alegerilor parlamentare.


"Îndemnăm cetăţenii să ne sesizeze, în cazul în care sunt martori sau au conştiinţă de fapte ce încalcă legea electorală, întrucât echipele de poliţişti de poliţie judiciară vor verifica imediat toate sesizările privind incidentele electorale", spune reprezentantul IPJ.

 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite