PDL se pregăteşte să-l „emasculeze” pe Gavril Biriş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni din grupul PDL au încercat să introducă astăzi, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean, un proiect de hotărâre  privind constatarea încetării de drept a mandatului consilierului judeţean Gavril Biriş, ales în 10 iunie pe listele USL, devenit, acum, candidatul PP-DD pentru un mandat de senator în Colegiul nr.1 Şimleu – Cehu Silvaniei.

După cum anunţaseră încă de săptămâna trecută, consilierii PDL au venit la şedinţa extraordinară de azi a Consiliului Judeţean cu un proiect de hotărâre pentru constatarea încetării de drept a mandatului lui Gavril Biriş. Avântul lor a fost tăiat, însă, de preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, care i-a informat, pe de-o parte, că Executivul consiliului a început deja procedura care se impune pentru constatarea încetării mandatului, dar şi că, pe de altă parte, acest demers poate fi făcut doar în cadrul unei şedinţe ordinare, prima de acest fel urmând să aibă loc abia după alegeri, în luna decembrie. „Nu vă ascund că am aşteptat ca domnul Biriş să îşi depună demisia. Dar dacă dumneavoastră doriţi să-l emasculaţi, să-i luaţi şansa de a-şi da demisia de onoare, puteţi veni cu un astfel de proiect de hotărâre, dar nu în şedinţa aceasta, ci în şedinţa următoare”, le-a spus Tiberiu Marc consilierilor PDL.


Pedeliştii au renunţat, prin urmare, la includerea proiectului lor pe ordinea de zi, convinşi fiind şi de precizările primite de la secretarul judeţului, Cosmin Vlaicu, care le-a explicat şi de ce nu au fost demarate aceste proceduri mai devreme. „Proiectul de hotărâre se face în baza unui referat constatator, întocmit de secretarul judeţului şi de preşedinteleConsiliului Judeţean, pe baza unor documente jutificative. Până de curând, aceste documente nu au existat”, a precizat el. „Am cerut de la BEJ declaraţia de acceptare a candidaturii şi am pus-o la dispoziţia USL, urmând ca în prima şedinţă ordinară să venim cu un proiect de hotărâre în acest sens”, a adăugat Vlaicu.


Reamintim că Gavril Biriş, membru PSD,  a fost ales în iunie consilier judeţean pe listele USL. În seara zilei de 30 octombrie, cu câteva ore înainte de expirarea termenului final de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare la BEJ, Biriş a semnat adeziunea pentru intrarea în PP-DD, candidând pentru un mandat de senator din partea acestei formaţiuni politice în Colegiul nr.1 Şimleu – Cehu Silvaniei. Deşi, conform legii, din acel moment, al intrării în PP-DD, Gavril Biriş nu mai este membru PSD, el nu şi-a pierdut nici până acum calitatea de consilier judeţean, deşi legislaţia în vigoare prevede că această calitate se pierde în momentul în care titularul nu mai este membru al partidului pe listele căruia a fost ales.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite