O nouă amânare în procesul viceprimarilor Zalăului. Soluţia va fi dată peste o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Sălaj au amânat din nou (pentru a patra oară) tranşarea situaţiei de la conducerea Primăriei Zalău, unde consilierii locali au schimbat, prin vot politic, viceprimarul PSD Daniela Coţa, cu un consilier PNL (acum, în treecut PDL), Claudiu Bîrsan, rocadă contestată de Instituţia Prefectului în instanţă.

Schimbarea viceprimarului Daniela Coţa a fost decisă de consilierii locali din Zalău în şedinţa din 6 august 2015. În 13 august, Instituţia Prefectului a atacat, însă, în contecnios administrativ hotărârile consilierilor (cea de schimbare a Danielei Coţa din funcţie şi cea de numire a lui Claudiu Bîrsan). Primul termen a fost fixat în 17 octombrie, când s-a decis o primă amânare. La termenul următor, Daniela Coţa a cerut o intervenţie în nume propriu, ceea ce a determinat o nouă amânare, pentru data de 9 ianuarie 2015. Situaţia nu a fost tranşată nici atunci, stabilindu-se un nou termen pentru 13 februarie 2015. La termenul de acum, magistraţii au decis să amâne pronunţarea pentru data de 19 februarie.


Situaţia de la conducerea Primăriei Zalău este, chiar şi fără această dispută, complicată, atât primarul Radu Căpîlnaşiu, cât şi cei doi viceprimari în funcţie, fiind găsiţi în incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate. Cei trei au contestat raportul agenţiei la Curtea de Apel Cluj, instanţa clujeană decizând, însă, să dea câştig de cauză ANI. Primarul Radu Căpîlnaşiu a făcut deja recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cel mai probabil acelaşi demers urmând să îl facă şi viceprimarii. Dacă Bîrsan îi va lua locul Danielei Coţa în funcţia de viceprimar, acesta ar fi singurul incompatibil din conducerea Primăriei Zalău.

Citeşte şi Viceprimarii Zalăului au pierdut procesul cu ANI

Iulian Domşa - primul primar român al Zalăului şi sălăjeanul care a făcut ca judeţul să nu fie şters de comunişti de pe hartă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite